Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bedros J. Róbert: A nyájimmunitás nélkül nem tudjuk legyőzni ezt a vírust

888 - Origo

2021.02.05. 09:30

Hónapokon keresztül valamennyien áldozatokat hoztunk a járvány megfékezése érdekében, és számos nemzetközi példa mutatja, hogy alig néhány hét leforgása alatt is súlyos következményei lehetnek a korai enyhítésnek – mondta az Origónak Bedros J. Róbert, a Szent Imre Kórház főigazgatója, a miniszterelnök főtanácsadója.

 

Bedros J. Róbert, a Szent Imre Kórház főigazgatója az Origónak adott interjújában elmondta, hogy csökken azon fertőzötteknek a száma, akik kórházba kerülnek, valamint egyre nagyobb a gyógyultak száma, így a kórházi osztályok terheltsége is mérséklődik. Elmondta, hogy a betegellátással párhuzamosan zajló tesztelések és az oltások jelentősen leterhelik a dolgozókat.

Rendkívüli időkben, erejüket megfeszítve álltak kiválóan helyt, valóban örülnének a pihenésnek, de amíg a járvány tart, menni kell tovább, hogy minél több ember életét tudjuk megmenteni

– tette hozzá.

Elmondta, hogy egyelőre nem tapasztalják a mutáns vírusok megjelenését az országban, ami számukra elsősorban a fertőzésszám emelkedésében nyilvánulna meg. Ismertette, hogy 33-35 százalékkal csökkent az ellátásra szoruló gyanús és pozitív esetek száma decemberhez képest. Elmondta, hogy leginkább az idősebb korosztály van veszélyben, mert a betegek 40–48 százaléka ebbe a korosztályba tartozik.

Elárulta, hogy a tavalyi tavaszi hullám óta sokkal több információ áll rendelkezésünkre, és a gyógyszeres terápiára vonatkozó iránymutatások is bővültek.

Minden feltétel adott, lélegeztetőgépek, maszkok, a szükséges eszközök, a Covid-ellátásra szolgáló remdesivir és favipiravir hatóanyagú antivirális gyógyszerek is a rendelkezésünkre állnak”

– mondta, majd hozzátette, hogy ők is használni fogják a bamlanivimabot, amint szélesebb körben elérhetővé válik.

A főigazgató hozzátette, hogy minden gyógyszer, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet jóváhagy, egyértelműen biztonságos.

Hangsúlyozta, hogy

ha valaki az oltás után elkapja a vírust, akkor minden esélye megvan arra, hogy vagy tünetmentesen vészeli át a fertőzést, vagy enyhe lesz a betegsége, és nagy esély van ara, hogy nem adja tovább.”

Hozzátette, hogy a vakcina véd a súlyos, akár végzetes kimenetelű megbetegedéstől, éppen ezért mindenkit a regisztrációra és az oltás beadatására biztat.

Úgy látja, kulcsfontosságú, hogy minél többen kérjék a vakcinát, mert „a nyájimmunitás elérése nélkül nem tudjuk legyőzni ezt a vírust”. Elmondta, hogy ha szükséges, akkor képesek megszervezni 1-1,2 milliót ember két-három nap alatt történő beoltását.

A korlátozások feloldása szerinte járványügyi szempontból még „túl korai” lenne, a helyzetet február végén fogja a kormány újra megvizsgálni.

Hónapokon keresztül valamennyien áldozatokat hoztunk a járvány megfékezése érdekében, és számos nemzetközi példa mutatja, hogy alig néhány hét leforgása alatt is súlyos következményei lehetnek a korai enyhítésnek”

– mondta.

(Kép: Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf megvédte Európa-bajnoki címét 200 méter pillangón, mögötte barátja, klub- és edzőtársa, Márton Richárd ért célba a római Eb-n. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 vegyesen akart vigasztalódni, miután nem jutott döntőbe 400-on. Sajnos, nem csupán néhány évvel korábbi időeredményétől maradt le, de a középdöntőben is jobban úszott, nem csoda, hogy csak a 8., míg Sebestyén Dalma 7. lett.

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Egy vatikáni felmérésben pedig már úgy is nyilatkozhat az ember, hogy non bináris....

A török csendőrök migránsokat tuszkolnak át a görög határon

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter kedden azzal vádolta meg a török hatóságokat, hogy migránsokat kényszerítenek át az Évrosz határfolyón görög területre.

Kifogyóban a Pride után a majomhimlő elleni vakcina

Nagy-Britanniában Brighton városában a jelentések szerint nem sokkal a városi Pride-felvonulás után felfüggesztették az oltások beadását, mivel a készletek krónikusan fogyóban vannak.

Egy vatikáni felmérésben választhatsz, hogy non-bináris vagy-e

Egy új vatikáni kérdőív egy harmadik lehetőséget is kínál a válaszadóknak nemük megadásakor, nevezetesen: férfi, nő és egyéb.

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

A hivatásos értetleneket az ember leggyakrabban már mosolyogva szemléli. Akik nem tudják elképzelni, hogy miért nem lázad a magyar, mikor az újságban azt olvassa, hogy ilyen rossz meg olyan rossz a helyzet. Szerintük az embereknek már régen éhen kellett volna halni például a hatalmas infláció okozta szegénységtől és még mindig élnek. Hogy van ez?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére