Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bayer Zsolt is üzent Niedermüller Péternek

888.hu

2020.01.30. 18:05

Ez történt a rasszista Niedermüller Péter elleni tüntetésen.

Több ezres tömeg részvételével zajlik a Niedermüller Péter elleni tüntetés. Kossuth-nótával, Reviczky Gábor által elszavalt Radnóti-verssel, „Állítsuk meg a gyűlöletet!” és „Mondj nemet a gyűlöltre!” molinóval a háttérben, Huth Gergely moderálásával rajtolt el az este.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Először Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke szólalt fel. Arról beszélt, hogy azért jöttünk ide, hogy „ilyen gyűlöletkeltő polgármestert ne kelljen elszenvedni” és mindenki tudja, hogy „mit várhatunk Gréczytől Gyurcsányig”. Felszólalását azzal zárta, hogy a hivatalához és emberhez méltatlan kijelentése miatt Niedermüller vonuljon vissza a közélettől.

Huth Gergely szerint Niedermüller és támogatói nemcsak kereszténygyűlölők, hanem rasszisták is. A tömeg egy emberként skandálta a „rasszisták”, „rasszisták” rigmust.

Ezután Azbej Tristan állt a színpadra. Valami mellett állva jöttünk ide – mondta –: az emberi méltóság mellett állunk és valami ellen szólalunk fel, az emberi méltóság tárgyiasítása ellen szólunk. Fel kell szólalni a keresztényellenes izgatás ellen.

Oda kell állni a gyűlölet menedzserei elé és ki kell mondani, hogy a keresztény emberek méltósága ugyanannyit ér, mint bárki másé

– mondta Azbej Tristan. Majd arról beszélt, hogy vajon a másik oldal felelős politikusai, közéleti megmondóemberei, a csillogó szemű momentumosok miért nem állnak ki a rasszizmus, a gyűlöletkeltés és a kirekesztés ellen.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Az este legjobban várt felszólalója Bayer Zsolt volt, aki már a színpadra lépésekor is nagy ovációt kapott. Bayer egy Camus-idézettel kezdte a beszédét, mint fogalmazott, ma azokat a napokat éljük, amikor a bűn felszólítja az ártatlanságot önigazolásra. Bayer szerint Európában ez mindennapos, ma az a megszokott, hogy piedesztálra emelik a devianciát, az abnormalitást,

az erőszaktevőket mentegető bírákat, a tanárokat, az osztálytársaikat bántalmazó diákokat és azokat, akik ezért kártérítést kapnak.

Azokat dicsőítik ma, akik tagadják a hagyományos családmodellt, a férfiasság és a nőiség ellenzőit, a hagyományok leköpdösőit és a hierarchiát tagadókat.

Azokat emelik piedesztálra, aki szerint mi rettenetes képződmények vagyunk

– mondta Bayer Zsolt, majd azzal folytatta, hogy ez nem baj, sőt ez a jó! Így a deviánsok érezhetik, hogy nem nyertek, a bűn soha nem kérheti számon az erényt.

A maroknyi ellentüntető, akiknek több felszólaló is üzent | Fotó: Kozma Zsuzsi

Bayer szerint a „mi dolgunk az ellenállás, nem győzhetnek az abnormálisak, mert az ember mégiscsak Isten képmása”.

Nincs hova hátrálni, mert a törésvonal a normális és az abnormális, a bűn és az erény között van

– fogalmazott Bayer, majd azzal zárta beszédét, hogy itt az ideje, hogy Niedermüller és társaik igazolják magukat, ne pedig fordítva, mert a bűn nem kérheti számon az erényt.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Fotó: Kozma Zsuzsi

Bayer Zsolt beszéde után a tömeg elénekelte a Nélküled című dalt, majd pedig Hollik István lépett a színpadra.

Hollik arról beszélt, hogy Niedermüller bőrszínünk és vallási hovatartozás alapján tett különbséget emberek között, és utána bocsánatot sem kért. A magyar keresztények emlékeznek a kommunista országból érkező pápa szavaira, János Pál pápa azt mondta, ne féljetek, mondta. Bárki is fenyegeti a magyar keresztényeket, ki kell mondani, hogy nem félünk.

Bajkai István jött ezután, Erzsébetváros korábbi fideszes polgármestere. Katolikus hívőként áll a színpadon, mondta, és nem tud szabadulni a megbélyegzéstől, amit Niedermüller mondott. Szerinte amit mondott, intoleráns és lealacsonyító, sárba tiprása az emberi jognak, amit a keresztények vallanak.

Itt természetes, hogy mindenki békében élhet. Ez a Fidesz politikája, ezt a toleranciát írja elő mindenki számára

– mondta Bajkai.

A tüntetés ezt követően a Himnusz eléneklésével és vastapssal, valamint „mondjon le!” kántálással békésen véget ért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére