Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bakondi: nőhet a menedékkérők száma a járvány miatt

888.hu

2020.05.13. 12:10

Nőhet a menedékkérők száma a járvány miatt, sokan fognak útnak indulni olyan országokból, ahol a koronavírus megjelenése előtt is komoly gazdasági és társadalmi nehézségek voltak – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán. Bakondi György hangsúlyozta: ezekből az országokból az elégtelen orvosi felszerelés, illetve a járványt követő súlyos gazdasági visszaesések miatt tömeges migráció indul majd.

A főtanácsadó kitért arra is, hogy a líbiai polgárháborús helyzet dinamikus változása okán megváltozott az Olaszországba tartó migráció fő kiindulópontja, Líbia helyett jelenleg Tunéziából és Algériából indulnak sokan útnak. Az embercsempész-bűnszervezetek csökkentették, illetve leállították működésüket, mivel a járványhelyzet miatt az európai államok, ezen belül a balkáni útvonal államai is nagyon komoly utazási korlátozásokat hoztak, amelyek révén a migránsok zárt táborokba kerültek – mondta Bakondi György.

A műsorban elhangzott, az Európai Menekültügyi Alap (EMA) is azt valószínűsíti, hogy középtávon nőhet az Európára nehezedő migrációs nyomás.
(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére