Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ünnepek alatt is biztosítja a határ védelmét a magyar rendőrség

888.hu

2019.12.23. 09:18

A magyar rendőrség adatai szerint csak a múlt héten közel ezer migráns próbált meg átjutni a határon.

Magyarország déli és a keleti határánál még az ünnepek előtti időszakban sem pihenhetnek a rendőrök és a katonák, mivel 2015 óta nem próbálkoztak annyian illegálisan átjutni a határon, mint pénteken – írja a Híradó.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma este című műsorában elmondta, a határvédelem egyik legfontosabb feladata továbbra is a biztonság megteremtése. Hozzátette, a magyar kormány komoly erőfeszítések tesz annak érdekében, hogy a karácsonyi ünnepségeket, családi együttléteket a biztonság oldaláról is garantálja. Ennek egyik fontos része a szigorú határellenőrzés.

Csak pénteken kétszázharmincöt határsértőt fogtak el a magyar határon. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója felhívta a figyelmet arra, hogy ez a számadat a szerb szakaszra vonatkozik.

Hozzátette, ebben az adatban nem szerepel azoknak a száma, akik a román határnál próbáltak átjutni Magyarországra. Bakondi György kiemelte, nem csak a szerb-magyar határszakaszon erősödött meg az illegális bevándorlás, jelentősen nőtt a Horvátországból és Romániából érkezők száma is. Bakondi György szerint ez azt jelenti, hogy az illegális bevándorlók keresik azokat az új útvonalakat, melyek által kikerülhetik a magyar kerítést.

Kiemelte, a horvát-bosnyák határellenőrzésen túljutók egy része Szlovéniába tart, míg sokan a magyar határ fele veszik az irányt. Éppen ezért Magyarország határainál megerősítették a határvédelmet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére