Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ügyészség kimondta: bûnösek a kémper vádlottjai

Forisek Ádám

2017.03.11. 11:38

A volt titkosszolgálati vezetõk és társaik elleni folyamatban - mely azóta csak kémügyként híresült el - a bûnösség megállapítását indítványozta a vádhatóság.

A Fellebbviteli Főügyészség szóvivője, Csiha Gábor elmondása szerint az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék jól állapította meg a tényállást, csak nem ismerte fel a terheltek bűnösségét. Az elsőfokú ítélet során a vádlottakat felmentették.

Az ügyet 2040-ig titkosították, a szóvivő ezért csak annyit árult el, hogy az első- és a harmadrendű vádlottat kémkedéssel, a másod- és negyedrendűt pedig bűnpártolással vádolják.

A Katonai Ügyészség Galambos Lajost, a Nemzetbiztonság Hivatal 2004 és 2007 közötti főigazgatóját kémkedéssel, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét felbujtóként elkövetett kémkedéssel, Laborc Sándort, az NBH 2007 és 2009 közötti főigazgatóját hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással, P. Lászlót, a kémbotrányban felbukkanó, orosz háttérrel rendelkező biztonságtechnikai cég tulajdonosát pedig államellenes bűncselekményekkel vádolta meg 2011-ben.

A büntetőeljárás alapja sajtóinformációk szerint az, hogy a Gyurcsány-kormány idején bolgár szakembereknek álcázott orosz specialisták világították át a magyar elhárítás egyes munkatársait, valószínűsíthetően technikai támadás is érhette az NBH-t.

A Magyar Nemzetnek adott interjújában Csiha Gábor szóvivő azt mondta, Galambos Lajosra letöltendő szabadságvesztést kér az ügyészség, Szilvásy Györgyre és Laborc Sándorra felfüggesztett szabadságvesztés várhat, akárcsak P. Lászlóra is.

(Magyar Idők, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére