Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az elmúlt egy évben a bizonytalanság volt a legnehezebb

MTI, 888.hu

2021.04.06. 15:00

A munkavállalók közel fele, 49,5 százaléka érzi úgy, hogy kiégett, elfogytak a mentális tartalékai – derült ki a HR Portál „Így éltem meg a Covid-évet munkavállalóként” című online kérdőíves felméréséből.

 

A kérdőívet 2021. március 16-a és április 5-e között összesen 1063-an töltötték ki.

A felmérésben rákérdeztek arra, hogy mi volt a legnagyobb kihívás/nehézség az elmúlt egy évben.

A dolgozók 58 százalékának a folyamatos bizonytalanság és a hosszú távú tervezés hiánya volt a legnehezebb,

39 százalékuk a szórakozási lehetőségek hiányát, 36 százalékuk pedig az elszigetelődést, a társas kapcsolatok beszűkülését említette. A válaszadók 25 százalékának a munka, a családi élet és a gyerekek tanulásának összehangolása, 18 százalékának a vírustól való félelem, 10 százalékának pedig az otthoni munkavégzés okozott nehézséget.

Rákérdeztek arra is, hogy tavaly márciushoz képest most hol dolgoznak a felmérésben részt vevők.

A válaszadók 78 százaléka azt válaszolta, hogy ugyanott dolgozik,

6,5 százalékot elbocsátottak, és nincs munkája, 6 százalékot szintén elküldtek, de időközben talált új munkahelyet, 10 százalék pedig saját elhatározásából váltott.

Ez azt jelenti, hogy a felmérésben részt vevők 12,5 százalékának mondott fel a munkaadója az utóbbi egy évben.

Arra a kérdésre, hogy hogyan dolgoznának a koronavírus-járvány csillapodása után, amikor újra vissza lehet térni az irodába, csupán a megkérdezettek 13 százaléka válaszolta, hogy várja a teljes irodai visszatérést.

A résztvevők 33 százaléka részben térne vissza az irodába,

19 százalékuk pedig teljesen elzárkózik ettől.

Ugyanakkor

a home office-ban dolgozó munkavállalók 45 százaléka válaszolta azt, hogy munkaadójától mindent megkap a sikeres munkavégzéshez.

A megkérdezettek 24 százaléka vélekedett úgy, hogy „magára hagyták”, míg 24 százalékuk csupán szakmai, 7 százalékuk inkább csak mentális segítséget kapott attól a szervezettől, ahol dolgozik.

Összességében elmondható, hogy

valamivel nagyobb a munkakedv, mint amennyi energiánk van.

A motiváltságra vonatkozó kérdésre 8–10 közötti pontszámot a kitöltők 40 százaléka, az energiaszintet firtatóra pedig csak 29 százaléka adott. A 0–4 közötti pontszámot megjelölők aránya a munkakedv kategóriájában 21 százalék, az energiaszint esetében 30 százalék.

Képek forrása: hrportal.hu

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsányék a pofonokból sem tanulnak

Gyurcsányék a pofonokból sem tanulnak

Gyurcsányné miniszterelnök-jelölt jelölti színrelépésével új fejezet kezdődött a ’Soha be nem váltott ígéretek’ címet viselő lexikonban. Mondanám, hogy kislexikonban, de mióta baloldali politikusokat hord hátán a föld, nevezzék őket bárhogy – jakobinusnak, bolseviknak vagy éppen kommunistának, újabban libernyáknak – a be nem váltott ígéreteik nem férnek el egy zsebkönyvben.

Agresszív frusztráltságból lábszagú demagógiába menekült Jakab Péter

Agresszív frusztráltságból lábszagú demagógiába menekült Jakab Péter

Nettó 59 perc 55 másodperc egyetlen épkézláb gondolat vagy elképzelés nélkül: Jakab Péter felülmúlta Fekete-Győr Andrást VV Zsolti kanapéján, ahol vélhetően ember nem feszengett még úgy, mint a zokniban és bőrkabátban műlazáskodó Jobbik-elnök. Lehet, hogy neki nem csak a hátsója zsibbadt el a beszélgetés végére, ahogy FeGyőrnek.

Lánczi András: Orbán Viktort metafizikai térben is értelmezni kell

Lánczi András: Orbán Viktort metafizikai térben is értelmezni kell

A magyar miniszterelnök egyszerre nagyon jó politikus és filozófus, így az ő személyiségét nem lehet csak materiálisan értelmezni – mondta Lánczi András Az Orbán-szabály című könyv bemutatóján.

TikTok – a baloldali politikai pedofilok új csodafegyvere

TikTok – a baloldali politikai pedofilok új csodafegyvere

A baloldali ellenzéki pártok vezetői tudat alatt már a legfiatalabb korosztályokat próbálják besorozni leendő választóik közé, amihez egyre többen használják a TikTok videómegosztó alkalmazást. Amit Fekete-Győr, Jakab, Szaniszló vagy Ujhelyi csinál, az a szakember szerint nemcsak etikai, de pszichológiai szempontból is veszélyes.

Rossi Dzsudzsák nélkül kezdi meg az Eb-felkészülést

Rossi Dzsudzsák nélkül kezdi meg az Eb-felkészülést

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette az Európa-bajnokságra készülő bővebb, 30 tagú keretét. Nagy meglepetést nem okozott a névsor, bár a Ferencváros tapasztalt kapusa, a korábbi válogatott Bogdán Ádám öt év után lett újra válogatott. Dzsudzsák Balázs reaktiválása azonban fel sem merült a kapitányban, mint kijelentette, a válogatási elvei világosak, hiába szerepel jól Dzsudzsák a DVSC-ben, a második vonalból nem hív be senkit.

Tordai „szegénységével” haknizva kezdett tarhálásba

Tordai „szegénységével” haknizva kezdett tarhálásba

Szegény, szerencsétlen országgyűlési képviselő, aki most szűkös nyár elé néz, és kölcsönért házal a barátainál, na meg a szavazóknál...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére