Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ellenzék több ezer milliárd forinttal borítaná fel a jövő évi költségtervezetet

888.hu

2021.06.07. 10:40

Az átgondolatlan javaslatok veszélyeztetik a felelős gazdálkodást, adóemeléssel vagy eladósodással járnának – mondta Varga Mihály pénzügyminiszer.
Összesen 1148 darab módosító érkezett az ellenzéktől, amellyel 8800 milliárd forinttal borítanák fel a benyújtott jövő évi költségtervezetet

– mondta Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóüzenetben.

A pénzügyminiszter közölte, hogy a benyújtott módosítók között szerepel új adó, adóemelés, alapjövedelem, megalapozatlan elvonás is.

Csak a Jobbik-frakció javaslatai háromszorosan költenék el a költségvetés rendkívüli tartalékát. Ez 145 milliárd forint helyett 530 millárd forint kiadást jelentene”

– mondta a miniszter.

Hozzátette, hogy az LMP-frakció szén-dioxid-adóra vonatkozó javaslata összességében 200 milliárdos terhet jelentene a magyar vállalkozóknak. Varga szerint a párt bevezetné a repülőjegyadót is, amely 10 milliárdnyi pluszterhet róna ki.

A Párbeszédnek az alapjövedelemről szóló javaslatáról elmondta, hogy több mint 1400 milliárd forinttal növelné meg a költségvetés kiadásait.

Az átgondolatlan javaslatok veszélyeztetik a felelős gazdálkodást, adóemeléssel vagy eladósodással járnának”

– mondta Varga Mihály.

Hozzátette, hogy a költségtervezés tervezésekor csak a felelős, a pénzügyi egyensúlyt megőrző javaslatokat tudják támogatni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére