Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az egész unióban egyedül hazánkban lehet kérni a harmadik oltást

888.hu

2021.07.27. 17:00

A hétvégétől lehet igényelni a harmadik adag vakcinát, a 12–18 éves korosztály tömeges oltása augusztus végén indul el.

 

Vasárnap kezdődik a 60 év felettiek oltási akciója, amelynek során háziorvosok, önkéntes orvosok és egyetemi hallgatók személyesen keresik fel a koronavírus ellen még be nem oltott időseket – közölte György István, az országos oltási munkacsoport vezetője kedden a közmédiával. A személyes felkereséskor az érintett otthonában vagy az orvosi rendelőben is megtörténhet az oltás. Hozzátette: az oltási akcióban részt vevő egyetemi hallgatókat a kormányhivatalok jelölik ki azon praxisok mellé, ahol az átoltottság elmarad a többi praxistól.

Kitért arra is, hogy

Európában egyedül Magyarországon oltják tömegesen a 12 év felettieket.

Az államtitkár arra biztatta a szülőket, hogy éljenek a lehetőséggel, és a tanévkezdésig mindkét adag vakcinát adassák be gyermekeiknek. A 12–18 éves korosztály oltási akciója augusztus végén kezdődik – fűzte hozzá.

György István arról is beszámolt, hogy Magyarországon – Európában egyedülállóan – lehetőség nyílt a harmadik adag vakcina felvételére, így a hét második felétől már arra is foglalhatnak időpontot a www.eeszt.gov.hu onlapon azok, akik már legalább négy hónapja megkapták a második oltást.

A Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által összehívott egészségügyi szakmai grémium kidolgozta az oltóanyagok felhasználásának lehetőségét, hogy melyik vakcinával lehet a harmadik oltást elvégezni – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A harmadik dózisra a háziorvosnál, illetve az időpontfoglalón keresztül a kórházi oltópontokra is be lehet jelentkezni,

ahol az orvos dönt arról, milyen vakcinát kapjon a jelentkező.

György István beszélt arról is, hogy

az átoltottság miatt járványügyi szempontból Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa,

de a koronavírus delta variánsa agresszívan fertőz, és többek között a Spanyolországban, Portugáliában, Görögországban és Horvátországban nyaralók között is terjed. Magyarország nem rendelkezik biztosítékkal, hogy a fertőzést nem hurcolják be az emberek még nagyobb számban az országba, ezért csak az oltás jelent igazi védelmet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére