Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akár vissza is tarthatják a szabályszegő buszokat, teherautókat

888.hu

2020.03.06. 10:40

Országszerte közlekedésbiztonsági ellenőrzésre számíthatnak a teherautó- és autóbuszsofőrök a jövő héten. A március 10-12. közötti akció célja a közlekedésbiztonsági kockázatot jelentő személy- és áruszállító járművek kiszűrése és szankcionálása.

Magyarország rendszeresen részt vesz a 14 európai ország közlekedési hatóságait tömörítő Euro Contrôle Route (ECR) együttműködés havi-kéthavi gyakoriságú ellenőrzéseiben. Az idei első, februári akcióban több mint

1300 teherautót és autóbuszt vizsgáltak meg a szakemberek és 156 jármű kapcsán találtak kisebb-nagyobb problémákat.

A vizsgálat kiterjed egyebek mellett a menetíró készülékek ellenőrzésére, a vezetési és pihenőidők betartására is. Ha a műszaki, biztonsági és környezetvédelmi tulajdonságokra vonatkozó rendelkezések megsértésének mértéke ezt indokolttá teszi, az eljáró hatóság a szabályszegő járművet a közlekedésbiztonsági kockázat elhárításáig visszatarthatja.

A tavalyi hét akció során hazánkban összesen közel 7800 személy- és áruszállító járművet, több mint 5500 teherautót és több mint 2200 buszt vizsgáltak meg, ezek közül minden tizedik problémásnak bizonyult. Az ellenőrzést az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére