Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Vatikán méltatta az üldözött keresztények megsegítésére létrehozott magyar programot

888.hu

2017.08.26. 21:28

Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton Rómában találkozott Paul Richard Gallagher érsekkel, a Szentszék külügyminiszterével, aki elismerésre méltónak nevezte a Hungary Helps programot.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton Rómában találkozott Paul Richard Gallagher érsekkel, a Szentszék külügyminiszterével, aki elismerésre méltónak nevezte a Hungary Helps programot.

Rétvári Bence részletes tájékoztatást adott Magyarország Hungary Helps programjáról és az üldözött keresztények megsegítése érdekében végzett magyar tevékenységről. Külön kitértek a települési újjáépítésre Irakban, és a humanitárius segítségekre Jordániában és Libanonban.

Rétvári Bence elmondta, Magyarország anyagi erejét meghaladó módon is igyekszik támogatást adni oktatási, lakhatási, egészségügyi és más humanitárius célokra, illetve százas nagyságrendben biztosít ösztöndíjakat is. Az érsek külön elismerte, hogy a magyar kormány az üldözött területeken elő keresztények vezetőit személyesen is meghívta, illetve meglátogatta, hogy felnyissák az európaiak szemét a valós történésekre, és a segítséget a helyi igényekhez igazítsák.

A Szentszék külügyminisztere elismerésre méltónak nevezte a Hungary Helps programot és jó példának tartotta más országok számára is, mert visszaadja a reményt az otthonukat elhagyóknak, hogy szülőföldjükre visszatérve építsék újra a jövőjüket. Rétvári Bence személyesen is meghívta az érseket az októberi, üldözött keresztények megsegítésével kapcsolatos budapesti nemzetközi konzultációra – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére