Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„A Vajdaság térségében a korábbi időszakhoz képest megháromszorozódott a várakozó migránsok száma”

Bokor Gábor

2019.10.16. 11:30

Ezt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója mondta szerda reggel az M1 reggeli műsorában.

Bakondi György szerint a biztonsági szempontok mellett számos politikai és gazdasági aspektus is arra mutat, hogy Albániát és Észak-Macedóniát közelíteni kellene az Európai Unióhoz. A szakértő hozzátette: a balkáni stabilitás érdeke is lenne Albánia és Észak-Macedónia felvételi eljárásának elindítása. Hangsúlyozta: cél az Európa felé tartó migránsok mihamarabbi feltartóztatása, ennek érdekében pedig fontos lenne az Európai Unió határának kitolása.

Az elkövetkező időszakban ismételten újragondolást igényel a balkáni útvonal nemzetállamok általi lezárása, mivel látható, hogy jelentősen növekszik a Törökországból útnak induló migránsok száma, illetve Boszniából is sokan tartanak Horvátország, Szlovénia irányába. Friss adatok szerint Szerbiában, a Vajdaság térségében a korábbi időszakhoz képest megháromszorozódott a várakozó migránsok száma

– fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a magyar határon csak idén 8800 illegális belépési kísérletet észleltek.

Bakondi György a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán kitért arra is, hogy a migrációs politika terén jelentős változás történt Olaszországban Matteo Salvini belügyminiszterségének megszűnése óta. A kormányra kerülő pártok azt ígérték, hogy nem változtatnak a migrációs politikán, jelenleg pedig eljutottak odáig, hogy megkönnyítenék az olasz állampolgárság megszerzését az illegális bevándorlók számára – mondta Bakondi György.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére