Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Tesco után az Auchan is bezárhat egy idõre

Bokor Gábor

2017.10.04. 14:18

Egyre komolyabb a feszültség az Auchannál, hiszen a francia multinacionális vállalat nem tudott megegyezni a bérekrõl a dolgozókkal. A Világgazdaság úgy tudja, hogy legalább 20-30 ezer forint az eltérés a társaság béremelési ajánlata és a szakszervezetek követelése között, emellett 10-15 százalékos létszámhiány is lehet az áruházakban.

Nem kizárt, hogy a Tesco után újabb multinál is sztrájkolhatnak a szakszervezetek. A gazdasági lap úgy tudja, hogy az Auchannál is tervben van a munkabeszüntetés, hiszen nem a megfelelő ütemben haladnak a bértárgyalások.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy az áruházlánc képviselői és a szakszervezetek múlt hét pénteken ültek először tárgyalóasztalhoz, legközelebb pedig jövő kedden egyeztetnek.

A láncnál nagyjából 10-15 százalékos a létszámhiány, ami csak Magyarországon 19 áruházat és 18 üzemanyagtöltő állomást, egy szupermarketet és egy online áruházat üzemeltet, illetve közel 7000 főt foglalkoztat.

A cég által kínált bérek és a szakszervezetek által követelt fizetések között 20-30 ezer forintos eltérés van.

Ahogyan más vállalatoknál, úgy az Auchannál is az okozhat problémát, hogy a 25 százalékos emeléshez képest a dolgozók ténylegesen csak 10-12 százalékkal vihetnek többet haza, hiszen a béreket a korábban megadott pótlékok, kiegészítések nélkül toldották meg a törvényileg szabályozott mértékben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére