Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter: a Sargentini-jelentés minõsített hazugságok gyûjteménye

Zelenka Dóra

2018.09.10. 15:35

A külügyminiszter nyilatkozott a LIBE-jelentés hitelességérõl, képviseltette magát a határon túli magyarság színeiben és tovább építette a magyar-japán kapcsolatokat.

Szijjártó Péter szerint minősített hazugságok gyűjteménye a jelentés, amely méltatlan támadás Magyarország ellen, bosszúállási kísérlet, mert Magyarország megvédi a határait, és nem hajlandó illegális bevándorlók befogadására. A miniszter kitért arra is, hogy az Európai Néppárton belül is nagy vita folyik a migráció megítéléséről, és elmondta, hogy ebben a vitában hazánk nagy energiákkal vesz részt. A külügyminiszter kiemelte, hogy Orbán Viktor a keddi vitán személyesen fogja megvédeni Magyarországot.

A határon túli magyarság továbbélésének egyik legfőbb garanciája az anyanyelvi oktatás fennmaradása – mondta a külügyminiszter a marosvásárhelyi katolikus líceum újranyitásának alkalmából. Szijjártó Péter elmondta, hogy az iskola bezárása óta intenzív megbeszéléseket folytattak a román féllel, hogy megállapodjanak az újranyitásról, ami végül sikert ért el.

A mai nap folyamán találkozott a miniszter Oszaka főkormányzójával is. Szijjártó Péter és Matucsi Icsiró a magyar-japán diplomáciai kapcsolat 150. évfordulójának alkalmából találkoztak, aminek célja a Japánnal való kapcsolatnak szorosabbra fűzése. Oszaka egyébként a legmodernebb technológiákat kifejlesztő vállaltok központjainak lelőhelye.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére