Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A románok megbüntették a Csíki Sör Manufaktúrát, mert magyarul mertek reklámozni

Bokor Gábor

2019.08.10. 13:08

Szerintük az „idegen nyelv”.

A Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség kapott egy panaszt, ezek után kezdtek vizsgálódni a Csíki Sörnél, majd ellenőrzést is tartottak, melynek az lett az eredménye, hogy 10 ezer lejre, azaz csaknem 700 ezer forintra büntették a manufaktúrát. A fogyasztóvédelem jegyzőkönyvben megfogalmazott indoka:

a legújabb nyereményjátékukat a címkéken csak »idegen nyelven« tüntették fel, és nem fordították le románra.

A csíkszentsimoni sörgyár Facebook-oldalán azt közölte válaszul, hogy köszönik a román hatóságoknak a bírságot, melyet azért szabtak ki, mert vették a bátorságot, hogy a 70 százalékban magyarok lakta Székelyföldön magyarul reklámozzanak.

Lénárd András, a Tiltott Csíki Sört gyártó Lixid Projekt Kft. tulajdonosa a Székelyhonnak elmondta, hogy nem egyedi eset, hogy ellenőrzéseket tartanak a sörgyárban.

Szinte kéthetente jár vizsgálatot tartani valamely hatóság, nem csak a fogyasztóvédelem

– mondta, majd azzal folytatta, azt rótták fel nekik, hogy legújabb nyereményjátékukat a címkéken csak magyar nyelven reklámozták. Mint mondta, minden információ nem fért rá a címkékre, de a weboldalukon a nyereményjátékról az információk román nyelven is elérhetőek.

A románokat mindig jó érzés megverni, sörben is!

Sorozatunk e heti részében a székelyföldi, autonómiapárti nacionalizmus és a román imperialista sovinizmus csap össze – természetesen sör formájában. Míg keleti szomszédaink abból űznek sportot, hogyan nyomják el az árulással, nagyhatalmi hátsók kitakarításával szerzett területeken élő nemzeti kisebbségeket, mindig is napirenden lesznek az olyan fajsúlyos ügyek, mint például az ún.

Már sokszor bírságolt meg a fogyasztóvédelem, hogy magyarul reklámozunk. Ha nekem van egy eladó lovam, akkor miért nem hirdethetem meg magyarul, hogy van egy eladó lovam? Azért szerintem nem bírságolhat meg senki, hogy nem hirdettem meg románul is. A jegyzőkönyvben egyébként az szerepel, hogy idegen nyelvként reklámoztak, azért szabták ki a bírságot

– fogalmazott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére