Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A román posta bénázik, ezért sok erdélyi lehet nem is tud majd szavazni

Tóth Dalma

2018.03.31. 19:40

Magyarországról már megérkeztek Bukarestbe a szavazói levélcsomagok, de a román fõvárosból akadozva jutnak el a megyei postahivatalokhoz, ezért sokan még mindig nem kapták meg a küldeményt - közölte Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Az eset nem egyedi, sajnos több erdélyi politikus is hasonló állapotról számolt be – írja a Székelyhon.

„A szavazás Erdélyben, Székelyföldön rendben elkezdődött, érzékelhetően nagy a részvételi kedv, fontosnak tartják az emberek. Van viszont egy kis probléma: a korábbi alkalmakhoz viszonyítva is kevesebb szavazói levélcsomag érkezett meg Erdélybe. Kissé érthetetlen, hogy Magyarországról elindultak a küldemények, Bukarestből viszont akadozva érkezik a megyei postahivatalokhoz, ezért – bár a helyi postások lelkiismeretesen végzik a dolgukat – sokan nem kapták még meg. Éppen ezért arra kérünk mindenkit, figyelje a postaládáját, kérjen segítséget és haladéktalanul juttassa el az RMDSZ-hez a levélszavazatát, hogy nehogy későn érkezzen be” – jelezte közösségi oldalán Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Az RMDSZ-t az elmúlt másfél héten minden nap mintegy 10-11 olyan személy kereste fel, akik azzal kapcsolatban érdeklődtek, hogy tudnak-e valami biztosat a postai kihordások rendszerével kapcsolatban – mondta Nagy Szabolcs, a Szatmár megyei RMDSZ ügyvezető elnöke.

Elmondása szerint több megyében is azt tapasztalták, hogy nem a helyi postahivatalokkal van a gond, hanem oda is késve érkeznek a szavazói levélcsomagok. 

Több helyről jelezték, hogy még nem kapták meg a levélcsomagot, de bízom benne, hogy képes lesz ellátni feladatát a román posta. Kár lenne, ha a sok ember, aki regisztrált, az nem tudna részt venni, nem tudná leadni a szavazatát"

 – mondta Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke.

Székelyföldön egyenesen botrányos, hogy mennyire kevés levélcsomag ment ki – értékelte a helyzetet a Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezetének elnöke. Hozzátette, hogy olyan problémákkal fordultak hozzájuk, hogy rossz helyre dobták be a borítékot vagy sérültek érkezett meg. Ez azért jelent problémát, mert ha a a szavazólap megsérül, akkor az érvénytelenné válik és ilyenkor már nem lehet mit tenni  – jegyezte meg.

Elmondta, már több tucat panasz érkezett hozzájuk is, noha meglátása szerint „ez a szám alacsony ahhoz képest, hogy mire számíthatunk húsvét után, mivel az utolsó héten már mindenki jobban elkezd izgulni azért, hogy a szavazólap egyáltalán megérkezik-e”.

Körülbelül minimum öt munkanapba telik, mire egy boríték visszajut Magyarországra, ezért az a levélcsomag, ami postai úton jövő héten érkezik meg, az már biztosan nem tud visszajutni. Ezért fokozottan szükség lesz a konzulátussal együttműködő szervezetek segítségére, mivel csak így lehet megoldani, hogy minden szavazat időben megérkezzen Budapestre – tette hozzá Csomortányi.

Szerinte az erdélyiek most csak annyit tehetnek, hogy fokozottan figyelik a postaládájukat és a kézbesített szavazati csomaggal minél hamarabb felkeresik az Erdélyi Magyar Néppárt tisztségviselőit vagy eljuttatják a konzulátusokra, a lényeg, hogy ne bízzák a postára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére