Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A normalitás lázadása: az európai kultúra végvárai leszünk

888.hu

2020.07.15. 09:32

Magyarország élő konzervatív körök nélkül rossz útra tévedhet, mondta Gulyás Gergely miniszter a XXI. Század Intézet konferenciáján. A rendezvény a Kultúrharc a XXI. században címet viselte.

Mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, Közép-Európa kiábrándult a Nyugatból, amelynek célja a nemzeti történelem megkérdőjelezése, elvesztése, évszázadokkal ezelőtti korok napi politikai mércével való mérése, a nemzeti identitás, a közös történelem, a hagyományok és az erkölcsök teljes megsemmisítése. Schmidt Mária, az intézet főigazgatója kijelentette:

Kultúrharcot kell folytatnunk, mert a ma haladói el akarják venni tőlünk mindazt, ami a miénk, amikre büszkék vagyunk, ami azzá tett minket, amik vagyunk.

Douglas Murray brit konzervatív író és mások évek óta figyelmeztetnek arra, hogy a hosszú évtizedekkel ezelőtt indult kultúrharcban a nyugati konzervatívok egyértelműen vesztésre állnak – kezdte előadását Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint elmondta, hosszú ideje

az önmagukat progresszívnak nevező erők szabják meg, hogy mi elfogadható és mi nem, ennek legfrissebb megjelenése a Black Lives Matter (BLM) nevű mozgalom, amely olyannyira rasszista, hogy nemcsak az államhatalom létét kérdőjelezi meg, hanem azokat is megbélyegzi, akik azt mondják, hogy minden élet számít, és nem az általuk jónak tartott módon gondolkodnak a világról.

Gulyás Gergely szerint mindebből jól látszik, hogy már nem az igazság, nem a logika, nem a jogegyenlőség követelése a fő cél. Egy jól szervezett, tudatosan szított manipulációnak vagyunk a tanúi, amely a rendbontást és a békétlenséget választotta eszközül, de amelynek célja a nemzeti történelem megkérdőjelezése, elvesztése, évszázadokkal ezelőtti korok napi politikai mércével való mérése, a nemzeti identitás, a közös történelem, a hagyományok és az erkölcsök teljes megsemmisítése – jelentette ki a miniszter. Manapság igazi lázadás az, ha valaki konzervatív, hiszen a normalitás lázadása és a konzervativizmus manapság kéz a kézben jár. Gulyás Gergely elmondta, ha nem szervezzük meg magunkat, ha nincsenek konzervatív közösségek, ha nincsenek élő, konzervatív körök, akkor Magyarország könnyen a nyugat-európai útra tévedhet.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai és parlamenti államtitkára előadásában elmondta, a balliberális szellemi elit most éppen a felvilágosodás vállalt értékeit számolja fel, például a szólásszabadságot vagy a véleménypluralizmust, ezért a 2010 utáni magyar stratégiai gondolkodás nagyon egyszerűen foglalható össze: a kormány azt a célt tűzte ki, hogy új alapokra helyezi a magyar államépítést. Az újjáépítés több területet érintett, például a közpénzügyek rendbetételét, a hitelekből élés megszüntetését vagy a segély helyett munka elvének kíméletlen érvényesítését, valamint a demokratikus normák helyreállítását.

Nem szeretjük a társadalmi kísérletezgetést, nem szeretünk bele trendi ideológiákba, nem akarjuk azonnal implementálni őket, mi mindig a szabadságot tartjuk kulcsfontosságúnak – fogalmazott a miniszterhelyettes.

Nemzeteink a kilencvenes évek elején önként és lelkesedve kezdték el a győztes nyugati modellhez való felzárkózást, a nyugati minták másolását, mert azt hitték, hogy ezáltal ők is ugyanolyan szabaddá és jómódúvá válnak, mint a modellországok – világított rá előadásában Schmidt Mária történész, a XXI. Század Intézet főigazgatója. Úgy fogalmazott: Mióta megismertük Nyugat-Európát, az összes róla táplált illúziónkat megölték, ami hasznosnak és szükségesnek bizonyult ahhoz, hogy átálljunk végre a hatékony és célravezető érdekképviseletre. A szakadék Európa két fele között napról napra mélyül, Közép-Európát egyre jobban elborzasztja az, amilyenné a Nyugat vált.

A liberalizmus vonzereje, ahogy a kommunizmusé is, megszűnt, nem maradt belőle más, mint egy kiüresedett dogmahalmaz

– jelentette ki a történész.

Ezért kultúrharcot kell folytatnunk. Végvárai leszünk az európai kultúrának, ne akarja tehát a Nyugat átnyomni megosztó, megfosztó ötleteit, hagyjanak békén minket, hogy mi is békében hagyjuk őket – jelentette ki Schmidt Mária.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Mi folyik itt Gödön?

Mi folyik itt Gödön?

Már januárban megnyitotta a keleti frontot a Momentum és a DK egymás ellen, de csak most váltottak igazán akut háborúra. Balatonőszöd táblával szelfiző Momentum-vezér, Jobbikkal koalícióra lépő DK. A gödi tragédia a Momentum szemszögéből.

Jöhet a Diákhitel a szak- és a felnőttképzésben is

Jövő áprilistól a szakképzésben és a felnőttképzésben is igényelhető diákhitel – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

Az öt legfontosabb dolog a koronavírusról, amit nyár közepén is figyelembe kéne venned

Az öt legfontosabb dolog a koronavírusról, amit nyár közepén is figyelembe kéne venned

Hamis nyugalomban ringatja magát egy ország, terjednek az összeesküvéselméletek a vírusról, miközben hetek óta tombol a Balkánon a második hullám, és meredeken emelkedik az új fertőzöttek száma a legtöbb európai országban, köztük hazánkban is.

BL: Varane viszi el a balhét a Real kiesése miatt

Raphael Varane vállalta a felelősséget, amiért a Real Madrid 2-1-re kikapott a Manchester City vendégeként pénteken a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

Amikor azt hiszed, nincs már lejjebb, a „függetlenek” mindig rácáfolnak...

Arról értekezik hosszan a 24.hu cikkírója a TASZ Soros-szervezet jogi munkatársával, hogy lehet-e f.sznak nevezni szabadon egy politikust és milyen kár, ha nem... Kell még ezt kommentálni?! Azért megpróbáljuk.

Koronavírus: harminckettővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

Koronavírus: harminckettővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

Az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma 32-vel, 4653-ra emelkedett Magyarországon, nincs újabb elhunyt – közölte a koronavirus.gov.hu szombat reggel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére