Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A normalitás lázadása: az európai kultúra végvárai leszünk

888.hu

2020.07.15. 09:32

Magyarország élő konzervatív körök nélkül rossz útra tévedhet, mondta Gulyás Gergely miniszter a XXI. Század Intézet konferenciáján. A rendezvény a Kultúrharc a XXI. században címet viselte.

Mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, Közép-Európa kiábrándult a Nyugatból, amelynek célja a nemzeti történelem megkérdőjelezése, elvesztése, évszázadokkal ezelőtti korok napi politikai mércével való mérése, a nemzeti identitás, a közös történelem, a hagyományok és az erkölcsök teljes megsemmisítése. Schmidt Mária, az intézet főigazgatója kijelentette:

Kultúrharcot kell folytatnunk, mert a ma haladói el akarják venni tőlünk mindazt, ami a miénk, amikre büszkék vagyunk, ami azzá tett minket, amik vagyunk.

Douglas Murray brit konzervatív író és mások évek óta figyelmeztetnek arra, hogy a hosszú évtizedekkel ezelőtt indult kultúrharcban a nyugati konzervatívok egyértelműen vesztésre állnak – kezdte előadását Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint elmondta, hosszú ideje

az önmagukat progresszívnak nevező erők szabják meg, hogy mi elfogadható és mi nem, ennek legfrissebb megjelenése a Black Lives Matter (BLM) nevű mozgalom, amely olyannyira rasszista, hogy nemcsak az államhatalom létét kérdőjelezi meg, hanem azokat is megbélyegzi, akik azt mondják, hogy minden élet számít, és nem az általuk jónak tartott módon gondolkodnak a világról.

Gulyás Gergely szerint mindebből jól látszik, hogy már nem az igazság, nem a logika, nem a jogegyenlőség követelése a fő cél. Egy jól szervezett, tudatosan szított manipulációnak vagyunk a tanúi, amely a rendbontást és a békétlenséget választotta eszközül, de amelynek célja a nemzeti történelem megkérdőjelezése, elvesztése, évszázadokkal ezelőtti korok napi politikai mércével való mérése, a nemzeti identitás, a közös történelem, a hagyományok és az erkölcsök teljes megsemmisítése – jelentette ki a miniszter. Manapság igazi lázadás az, ha valaki konzervatív, hiszen a normalitás lázadása és a konzervativizmus manapság kéz a kézben jár. Gulyás Gergely elmondta, ha nem szervezzük meg magunkat, ha nincsenek konzervatív közösségek, ha nincsenek élő, konzervatív körök, akkor Magyarország könnyen a nyugat-európai útra tévedhet.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai és parlamenti államtitkára előadásában elmondta, a balliberális szellemi elit most éppen a felvilágosodás vállalt értékeit számolja fel, például a szólásszabadságot vagy a véleménypluralizmust, ezért a 2010 utáni magyar stratégiai gondolkodás nagyon egyszerűen foglalható össze: a kormány azt a célt tűzte ki, hogy új alapokra helyezi a magyar államépítést. Az újjáépítés több területet érintett, például a közpénzügyek rendbetételét, a hitelekből élés megszüntetését vagy a segély helyett munka elvének kíméletlen érvényesítését, valamint a demokratikus normák helyreállítását.

Nem szeretjük a társadalmi kísérletezgetést, nem szeretünk bele trendi ideológiákba, nem akarjuk azonnal implementálni őket, mi mindig a szabadságot tartjuk kulcsfontosságúnak – fogalmazott a miniszterhelyettes.

Nemzeteink a kilencvenes évek elején önként és lelkesedve kezdték el a győztes nyugati modellhez való felzárkózást, a nyugati minták másolását, mert azt hitték, hogy ezáltal ők is ugyanolyan szabaddá és jómódúvá válnak, mint a modellországok – világított rá előadásában Schmidt Mária történész, a XXI. Század Intézet főigazgatója. Úgy fogalmazott: Mióta megismertük Nyugat-Európát, az összes róla táplált illúziónkat megölték, ami hasznosnak és szükségesnek bizonyult ahhoz, hogy átálljunk végre a hatékony és célravezető érdekképviseletre. A szakadék Európa két fele között napról napra mélyül, Közép-Európát egyre jobban elborzasztja az, amilyenné a Nyugat vált.

A liberalizmus vonzereje, ahogy a kommunizmusé is, megszűnt, nem maradt belőle más, mint egy kiüresedett dogmahalmaz

– jelentette ki a történész.

Ezért kultúrharcot kell folytatnunk. Végvárai leszünk az európai kultúrának, ne akarja tehát a Nyugat átnyomni megosztó, megfosztó ötleteit, hagyjanak békén minket, hogy mi is békében hagyjuk őket – jelentette ki Schmidt Mária.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány beteg

Gyurcsány beteg

Ha az ember viccelődni akarna, akkor könnyen mondaná, nem csoda, ha Gyurcsány beteg. Hiszen akár bele is betegedhetett abba, hogy az oltásellenes kampánya csúfos bukásával kiderült: nemhogy kormányzásra alkalmatlan, de még az ellenzék vezetésére is kevés.

Bukarestben tüntetők próbálták megakadályozni egy kórház kiürítését

Bukarestben dulakodás alakult ki péntek éjszaka a csendőrök és a tüntetők között, akik megpróbálták megakadályozni, hogy Foisor ortopédiai kórház kiürítését és Covid-kórházzá alakítását.

Csernobil felé

Csernobil felé

Kvóták szerint választják majd a jövőben pilótákat. Igen, kvóták szerint. Már nem csak a politikai életben, a film világában, vagy a különféle díjak, kinevezések, rangok és elismerések osztogatásánál, hanem a repülőgép pilóták esetében is.

Így küzdenek a Covid ellen a szegedi Járványügyi Ellátó Központban – Videó!

Van olyan nap, hogy 60-70 új beteg is érkezik a szegedi járványügyi ellátó központba, a harmadik hullámban pedig egyre gyakoribb, hogy egész családok szorulnak kórházi ellátásra – derült ki a közmédia riportjából, amelyet a szegedi Járványügyi Központban forgattak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére