Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik és a liberális Párbeszéd közös interjút adott, a koalíció is szóba került

Sümeghi Lóránt

2018.06.14. 13:00

Közös interjút adott a Magyar Narancsnak egy Párbeszéd- és egy Jobbik-politikus nem sokkal azután, hogy a Jobbik végleg szakított a jobboldallal és betagozódott a gyurcsányi univerzumban keringõ törpepártok sorába.

Alig néhány napja, hogy a Jobbik kivágta testéből a jobboldal utolsó maradványait Dúró Dóra, Toroczkai László és a többi kilépő személyében, máris közösen turnézott a Karácsony Gergely vezette Párbeszéddel. A Magyar Narancsnak adott interjúban elhangzik, hogy a párbeszédes Tordai Bence és a jobbikos Jakab Péter szerint "az igazságérzetük közös". 

Emellett szó esik a közös pontokról a két párt között.

Ilyen lehet a miskolci időközi önkormányzati választás és Erdei Sándor ("Rokker Zsoltti"), akit az összes ellenzéki párt támogat. A jobbikos Jakab Péter emellett azt mondta, fontos az együttműködés, szerinte minimumcélok kellenek. Hangsúlyozta,

ha a Párbeszéd jó ügyet terjeszt például a Ház elé, megszavazzák."

Ezt követően Tordai arról beszél, egy esetleges Fidesz-bukás esetén el tud képzelni egy nagykoalíciós kormányzást, amiben a Jobbik is benne van.

Hogy ez egy átmeneti vagy egy teljes ciklusra szól majd, nem tudhatom. De egy minimumprogramot meg kell tudnunk valósítani.”

Mint ismert, korábban beszámoltunk arról, hogy a Jobbik besegített volna a liberális Együttnek kifizetni a kampánytartozást. Ezt Toroczkai László volt jobbikos alelnök árulta el, aki azt is mondta, hajlandó bíróságra is menni ez ügyben, hogy bebizonyítsa igazát. Sneider Tamás elnök azóta nem tett jogi lépéseket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére