Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fertőzésben elhunytak kétharmada budapesti szociális intézményekhez köthető

MTI

2020.09.14. 10:00

Pedig országosan jól vizsgáztak ezek az intézmények Fülöp Attila szerint, csak a főváros lóg ki a sorból.

Az államtitkár elmondta, az országos tisztifőorvos által elrendelt látogatási és intézményelhagyási tilalom a bentlakásos, idős emberek, fogyatékkal élők, pszichiátriai vagy szenvedélybetegek ápolásával foglalkozó intézményeket érinti.
Az 1600 ilyen intézmény 3 százalékát érintette szeptember 1-ig a járvány, tehát 100 intézményből 97-ben még csak fertőzött sem volt – emelte ki az államtitkár.
„Tehát országosan nyugodtan mondhatjuk, hogy a szociális ellátó intézményi rendszer – köszönhetően az ott dolgozók munkájának – jól vizsgázott” – tette hozzá.
Fülöp Attila szerint ebből egyetlen terület „lóg ki”, mégpedig a főváros, ami mintegy 30 ilyen intézményért felel, mégis itt volt a gócpontja a problémáknak:

a halállal végződött fertőzések kétharmada a budapesti intézményekhez köthető, vagyis ezekben nem volt jó a kezelés, sőt sokszor jogszabályt sértettek.

Hangsúlyozta, nem az a kérdés, hogy a fertőzés bejut-e egy adott intézménybe, hanem az, hogy mit tettek a megelőzésért, ha pedig felüti a fejét a járvány, akkor, miként kezelik azt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére