Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Belügyminisztérium alaposan helyretette a Soros-féle Amnesty Internationalt

Forisek Ádám

2018.12.19. 07:20

Közleményben reagált a Belügyminisztérium a vandálokat védõ Amnesty International kifogásaira.

A Belügyminisztérium (BM) keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az Amnesty International hétfő este Londonban kiadott egy állásfoglalást, amely szerint a magyar rendőrségnek a békés tüntetőkkel szemben nem szabad felesleges és túlzott erőt alkalmaznia, beleértve a könnygáz használatát.

A felhívás szerint, amelyet Massimo Moratti, az Amnesty International európai programjának igazgatóhelyettese jegyez, a vasárnap esti tüntetésen az AI a békés tiltakozókkal szembeni szükségtelen és eltúlzott erő alkalmazásának megnyilvánulásait tapasztalta könnygáz bevetésével együtt, és ennek nem szabad megismétlődnie.

A BM kommünikéjében úgy fogalmazott: Massimo Moratti

Budapest helyett nyilvánvalóan egy másik európai fővárosban történtekre reagál egy olyan rendőri beavatkozásra, amelynél a tüntetők ellen hang-, víz- és könnygázgránátokat, vízágyúkat, lovasrohamot vetettek be."

Hangsúlyozták: a magyar rendőrség annak ellenére nem alkalmazott felesleges, túlzó erőszakot, hogy a gyülekezők "15 rendőr sérülését és a rendőrség eszközeiben kétmillió forint kárt okoztak".

Így provokálta a rendőröket az áldozatnak beállított gördeszkás hülyegyerek

2018. december 15. 10:30 Felkapta az ellenzéki média a gördeszkás provokátor történetét, aki egy hangfelvételt készített az intézkedő rendőrökről. Áldozat vagy provokátor? Itt egy videó ezzel kapcsolatban. Először is az Index-444-HVG tengely mintegy mellékesen említi meg azt a tényt, hogy a srác leverte a gördeszkájával egy rendőrautó visszapillantó tükrét.

Mint írták: nem békések azok, akik azt skandálják, hogy "égjen a karácsonyfa, égjen a rendőr!", akik át akarták törni a passzív rendőrsorfalat és akik úgy nyomták társaikat a rendőrsorfalra, hogy a rendőröknek kellett az eszméletüket vesztett, légszomjjal küzdő embereket a még súlyosabb sérülések megelőzése miatt kimenekíteniük.

Hozzáfűzték: a szabad véleménynyilvánítás jogának gyakorlása nem összeegyeztethető a nemzet karácsonyfája körül elhelyezett, a rászoruló gyermekeknek szánt szánkók megrongálásával, ellopásával vagy felgyújtásával. Középületek, közterületek feldúlása, beszennyezése erőszakos cselekmény; ezeket tüntetők követték el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére