Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

3068 fővel nőtt az azonosított fertőzöttek száma, elhunyt 127 beteg

888

2021.01.07. 10:10

Az azonosított fertőzöttek száma hazánkban ezzel 334 836-ra, az elhunytaké pedig 10 325-re nőtt.

A gyógyultak száma technikai okok miatt változatlan az előző naphoz képest, 179 541 fő. A gyógyultak legfrissebb adatait holnap közöljük.

Az aktív fertőzöttek száma 144 970, 5387 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen.

Immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, és az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak körében is fokozatosan megkezdődik a vakcina beadása.

A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének fenntartása érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések.

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy megjött a vakcina Magyarországra, és december 26-ától zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Eddig három szállítmány Pfizer-vakcina érkezett, amely összesen 79 ezer ember oltását teszi lehetővé. A vakcinákat 25 kórházi oltópontra szállították ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerbe, Békéscsabára, Szekszárdra és Zalaegerszegre.

Az egészségügyi dolgozók az oltópontokon jelentkezhetnek időpontért. A kórházi oltópontok elérhetősége: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/korhazi-oltopontok-elerhetosege-egeszsegugyi-dolgozok-szamara.

Ma négy nagy létszámú idősotthonban is megkezdődik a védőoltások beadása.

Budapesten a Pesti úti, az Olajág, valamint egy pécsi és egy miskolci idősotthonban. A következő hetekben újabb vakcinaszállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás mind az egészségügyben, mind az idősotthonokban, majd az oltási tervben megjelölt további célcsoportok körében.

Szerdán újabb vakcina kapta meg az európai forgalombahozatali engedélyt.

Így a Pfizeré mellett hamarosan a Moderna vakcinája is elérhető lesz az EU tagállamaiban, így Magyarországon is.

Az év első felében várhatóan újabb oltóanyagok kapják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni. Már több mint egymillióan jelentkeztek a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon és postai úton.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére