Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

2066 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

888.hu

2020.10.23. 09:40

Elhunyt 47, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1352 főre emelkedett, 15 655-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 37 272.

2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 54 278 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma.

Az aktív fertőzöttek 29%-a, az elhunytak 38%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 2209 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 200-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány második hulláma zajlik Európában. Nő a fertőzések, a kórházban kezeltek és az elhunytak száma.

A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez az általános óvintézkedések betartására van szükség.

A kormány csütörtökön közzétett rendelete alapján mától kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is.

A sportrendezvények helyszínén és a szabadtéren tartott gyűléseken maszkot kell viselniük a résztvevőknek. A sportrendezvényeken nem kell maszkot hordaniuk a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és segítőinek, valamint a gyűléseken a felszólalóknak. Azt, aki a szervezők felszólítása ellenére sem vesz fel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására.

A diákoknak ma elkezdődött az őszi szünet. Fontos, hogy beteg gyermeket lehetőleg ne vigyünk a nagyszülőkhöz és olyan szabadidős programra, ahol zárt térben sokan vannak.

Az őszi szünetben az iskolákban fertőtlenítő nagytakarítást végeznek.

A járvány kezdete óta a legtöbb koronavírussal fertőzött beteget Budapesten (15 623), valamint Pest (6565), Győr-Moson-Sopron (3276), illetve Borsod-Abaúj-Zemplén (3185) megyében regisztrálták, a legkevesebbet pedig Tolna megyében (534).

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére