Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszavonul a Fradi legendája

Nagy Gábor

2018.06.28. 21:32

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó.

A Fradi játékosa 1996-ban kezdte profi pályafutását a Harkány SE-ben, majd nem sokkal később már a Pécsi MFC-ben rúgta a bőrt, ahonnan 2000 nyarán leigazolta a Ferencváros.

A zöld-fehérekkel 2001-ben, 2004-ben és 2016-ban lett bajnok, a Magyar Kupát pedig 2003-ban, 2004-ben, 2015-ben és 2016-ban hódította el a Fradival.

A "Mágikus Magyar" az angol West Bromwich Albion csapatában tett szert nemzetközi hírnevére. 2005-ben például bekerült a Premier League 2004/2005-ös álomcsapatába, de pár évvel később, 2010-ben már a szintén angol Fulham labdarúgójaként játszhatott Európa-liga-döntőt.

Tíz év után visszatért Magyarországra, természetesen a Fradiba.

Számos alkalommal volt a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

Egyik legismertebb gólját két éve szerezte a portugálok ellen az Eb-n:
És persze, hogy nem maradhatnak ki a híres szaltók:

Jó ideje foglalkoztat a gondolat, de a napokban véglegesen elhatározásra jutottam: befejezem aktív labdarúgó pályafutásomat. Ezzel lezárul egy olyan szakasza az életemnek, amely annyi jót adott nekem, amit el sem tudtam volna képzelni, amikor belevágtam. A búcsú mindig fájó, és bár a szívem, mint mindig most is vinne még – ezért is húztam ilyen sokáig a döntést –, de a testem már többször jelzett ez elmúlt időkben: elég!"

– írta csütörtökön a Facebook-oldalán a magyar játékos.

Különös hálával tartozom Jézus Krisztusnak, hogy megmentette az életemet, mert nélküle nemhogy futballista, de normális ember sem lehetnék."

Gerzson leszögezte: a futballtól nem akar elszakadni.

A "Mágikus Magyar" a 2017/18-as szezonnak a Ferencváros csapatkapitányaként vágott neki, de a hetedik tétmeccsen – július 30-án, a Mezőkövesd elleni bajnokin – combsérülést szenvedett, és legközelebb csak a bajnokság zárófordulójában, június elején lépett pályára 12 perc erejéig.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére