Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszatérhetnek az ultrák a Fradi meccsekre?

Nagy Gábor

2016.09.09. 09:48

Kubatov Gábor, az FTC elnöke egy szurkolói pályabejáráson felvetette egy arcfelismerõ beléptetési rendszer alkalmazását.
A Ferencváros népligeti edzőcentrumában tartott pályabejárást bérletes szurkolóknak Kubatov a napokban

A szurkolók a klub elnökétől megtudták, hogy a vezetőség azt tervezi: a Groupama Arénában használt vénaszkenneres beléptetési rendszert januártól részben vagy egészben felválthatja az arcfelismerő azonosítás.

Az FTC ezzel a gesztussal szeretne nyitni a tüntető drukkerek felé, akik a vénaszkenner miatt maradnak távol a mérkőzésektől, mivel "sérti a személyiségi jogaikat" az azonosítás.

Az új rendszer azonban jóval gyorsabb beléptetést tenne lehetővé, ráadásul az arcfelismerő csak a tiltott nézők azonosítására szolgálna. Ráadásul az arcképfelismerő informatikai rendszer csak néhány másodpercig tárolná az adatokat, majd azok törlődnének, így nem vetődhetne fel a visszaélés lehetősége.

Az üggyel kapcsolatban a Borsnak Hamberger Ádám úgy nyilatkozott:

Pletyka szinten mi is hallottunk a lehetőségről, de mivel semmilyen konkrétumot nem tudunk az arcfelismerő pontos működéséről, elhamarkodott lenne kijelenteni, hogy ennek bevezetése esetén visszatérünk a stadionba. [...] Ha a vezetőség bevonna minket a rendszer pontos kidolgozásába, akkor jó esély nyílna, hogy a jövőben újra a stadionban buzdítsuk a csapatot, amire egyébként már nagyon ki vagyunk éhezve."

A kérdés azonban az, hogy egy ilyen jelentős gesztust követően is fennáll majd a bojkott?

(Bors)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére