Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végleges az U21-es válogatott kerete az Európa-bajnokságra

888.hu - Magyar Nemzet

2021.03.15. 19:20

Végleges a magyar válogatott huszonhárom fős kerete a márciusban kezdődő U21-es labdarúgó Európa-bajnokságra. A magyar–szlovén közös rendezésű tornán Gera Zoltán együttese csoportmeccsei közül kettőt Székesfehérvárott, egyet az új Bozsik Arénában vív – írta meg a Magyar Nemzet.

 

A lap megírta, hogy Gera Zoltánnak, a válogatott szövetségi edzőjének nem volt könnyű dolga a kerethirdetéssel, mert a határidő előtt néhány órával kellett módosításokat végrehajtania. Pozitív lett ugyanis Schön Szabolcs és Nagy Zsombor (MTK), valamint Szilágyi Zoltán (Vasas) koronavírustesztje, ezért ők lemaradnak a hazai U21-es Eb-ről. Szintén nem tagja a keretnek biztonsági okokból a koronavírusból nemrég felépült Szánthó Regő, Gergényi Bence zalaegerszegi duó.

Gera Zoltán az MLSZ.hu-nak azt nyilatkozta, hogy több játékosra sem számíthatnak betegség miatt.

Vannak posztok, amelyek esetében nehéz döntést kellett meghoznunk, mert több olyan labdarúgó is pályázott a kerettagságra, aki az elmúlt másfél évben bizonyította, hogy számíthatunk rá, ám nem kaphat közülük mindenki szerepet az Európa-bajnokságon. Arra törekedtünk, hogy olyan játékosok legyenek a keret tagjai, akik rendszeresen játszanak a csapataikban, vannak közülük, akik három-négy évvel is fiatalabbak a többieknél, de a mutatott teljesítményükkel bizonyították, hogy helyük van az Eb-n. Három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom a keret minden egyes játékosában, és abban is, hogy a legerősebb ellenfelekkel szemben is versenyképesek leszünk a tornán.”

– mondta.

A Magyar Nemzet közölte, hogy a keretből egyelőre csak tizenegy játékos kezdhette meg a felkészülést Telkiben, a többiek – köztük öt biztonsági tartalék – a vírustesztek eredményeinek függvényében csatlakozhatnak hozzájuk.

Gera keretébe több újonc is bekerült. Közülük a legpikánsabb Dárdai Palkó helyzete, aki éppen korábbi utánpótlás-válogatottja, Németország ellen debütálhat a magyar címeres mezben, a március 24-i, székesfehérvári nyitányon. Március 27-én az új Bozsik Arénában Románia, március 30-án Székesfehérvárott pedig Hollandia lesz a magyar válogatott ellenfele a csoportkörben, amelyből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

A magyar–szlovén közös rendezésű tornát eredetileg teljes egészében nyáron rendezték volna, ám a felnőtt Eb 2021-re halasztása után a két kontinensviadal ütközésbe került. Ezért az U21-es Eb csoportkörét előrehozták márciusra, az egyenes kieséses szakaszt pedig majd május végén és június elején rendezik. A további két magyar helyszín Győr és Szombathely lesz, a döntőt viszont június 6-án Szlovénia fővárosában, Ljubljanában játsszák. A csoportszakasz biztosan helyszíni nézők nélkül zajlik.

Az utánpótlás-viadalra olyan sztárjelöltek is Magyarországra érkeznek, mint a német Youssoufa Moukoko (Dortmund) vagy a holland Justin Kluivert (Leipzig).

A magyar U21-es Eb-keret
Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Bese Balázs (Budafok), Kovács Péter (Budaörs)

Védők: Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Tamás Olivér (Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia)

Középpályások: Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)

Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Dárdai Palkó (MOL Fehérvár FC), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Skribek Alen (Budafok), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (DVSC), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére