Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb fejlemények az újpesti címerügyben

Horváth Tamás

2019.07.26. 17:08

Az Újpesti Torna Egylet az Újpest FC javára öt évre lemondott a címerrel kapcsolatos használati, értékesítési és hasznosítási jogairól. Ha ezt az Újpest FC elfogadja, a labdarúgócsapat játékosai is újra a klub hagyományos címerét viselhetik a jövőben.

Az UTE a két éve tartó címermizéria kapcsán pénteki Facebook-posztjában kiemelte, legutóbbi tárgyalásukon az Újpest FC hét pontból álló követeléscsomagot adott át az UTE-nak, amelyek közül hat pont nem köthető a címer visszaállításához, illetve volt köztük olyan is, amely nem tartozik az UTE hatáskörébe. A kérések közül egy pont azonban a címer használati jogainak térítésmentes átadásról szólt.

A közlemény szerint az UTE az újpesti hagyományokat szem előtt tartva, maximálisan azonosulva a szurkolói akarattal, valamint figyelembe véve a legmagasabb osztályban játszó újpesti labdarúgócsapat érdekeit hozta meg döntését:

az Újpest FC javára öt évre lemond a címerrel kapcsolatos használati, értékesítési és hasznosítási jogairól.

A klub hozzátette, a döntésről levélben tájékoztatta az Újpest FC-t, amellyel szeretné a tárgyalásokat mielőbb lezárni. Az egyesületnél bíznak abban, hogy a labdarúgók a jövő héten kezdődő idényben az új mezükben, de a tradicionális címerben futnak majd ki a pályára.

Visszakaphatják címerüket az Újpest-szurkolók

Mint ismert, az Újpest FC 2017. július 3-án mutatta be az új „címert”. A szurkolók ezután tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját.

Az UTE bírósághoz fordult, ám első fokon elutasították a keresetét a személyiségi jogi perben. Másodfokon azonban 2017 decemberében az anyaegyesület számára kedvező döntés született. A bíróság azt mondta ki, hogy a futballklubnak vissza kell vonnia az új címert.

Az Újpest FC ekkor a Kúriához fordult, amely neki adott igazat, mivel indoklása szerint valamely önálló jogi személyiséggel rendelkező szervezet saját címerének saját döntésen alapuló megváltoztatása objektíve nem okozhatja egy attól elkülönült jogi személy jó hírnevének sérelmét.

Idén májusban az UTE jelezte, nem fogadja el a Kúria döntését, a közgyűlésen a küldöttek az egész UTE-család nevében egységesen felszólították az Újpest 1885 Kft. vezetését, hogy tisztelje a hagyományokat, álljon el a jogsértéstől és állítsa vissza a hagyományos címert. A tárgyalások két hete folytatódtak, de megegyezés nem született. Azóta a felek közlemények formájában számolnak be a fejleményekről – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyar-izraeli sportkapcsolatok: Hajós Alfrédtól a Beitar magyar gólgyárosáig

Valószínűleg csak a sportszakmában járatosak előtt ismert, hogy a hazai sportélet kiteljesedésében milyen fontos szerepet játszott a magyarországi zsidóság. A tények jobb megismeréséhez nyújt segítséget a „Game Changers”, a magyar-izraeli sportkapcsolatokat bemutató kiállítás a Hidegkuti-stadionban a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya és az izraeli nagykövetség szervezésében.

Íme Márki-Zay újabb hazugsága, Cseh Katalin cégügyeihez köthető házkutatást tartottak

Íme Márki-Zay újabb hazugsága, Cseh Katalin cégügyeihez köthető házkutatást tartottak

A Douglas Magyarország karácsonyi LMBTQ-reklámmal érzékenyít, megválasztották Olaf Scholzot Németország kancellárjának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére