Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tényleg csak a részvétel a fontos? Hány éremre számítsunk az olimpián?

888.hu

2016.08.03. 12:44

2012-ben, a londoni olimpián remekül szerepelt a magyar olimpiai küldöttség. Főképp, ha figyelembe vesszük, hogy azt megelőzően, 2008-ban Pekingben csak 3 aranyérmet szereztek a magyar sportolók.  

Nagy volt a kontraszt, mert 2012-ben az olimpia kezdete előtt az egész ország pesszimista volt, hiszen a pekingi olimpia minden szempontból kilógott a sorból a gyengébb szereplés miatt. Négy éve maximum 4-5 aranyat várt a közvélemény, abból lett nyolc.

Egyébként ez az aranyérem mennyiség volt a jellemző a magyar sportra az elmúlt évtizedekben. Sydney-ben és Athénban 8-8 aranyéremmel, 17 magyar dobogós helyezést ért el a magyar csapat, míg Londonban, nyolc évnyi szünetet követően, a már említett számokkal visszatért a magyar küldöttség az azt megelőző szintre.  

Most azonban kik az esélyeseink? Ezt kérdezik sokan, pedig nagyjából tudni lehet, hogy hol vannak komolyan vehető érem, aranyérem esélyeink. Megjegyzendő, hogy álszemérmesség arról beszélni, hogy csak a részvétel számít, mert a versenysportban valóban a győzelem a fontos. Ezt azok is tudják, akik a részvételnek örülnek, mert alapvetően ők is győzni szeretnének. 

A legfrissebb jóslat a magyar olimpiai szerepléssel kapcsolatban a neves sportlaphoz, a Sports Illustratedhez kötődik. Arrafelé úgy gondolják, hogy 5 aranyérmünk lesz, íme a lista: 

  1. Női kajak kettes: Szabó Gabriella, Kozák Danuta,
  2. Női kajak négyes: Szabó, Kozák, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina
  3. 200 m. pillangóúszás: Cseh László
  4. 200 m. vegyesúszás: Hosszú Katinka 
  5. 400 m. vegyesúszás: Hosszú Katinka 
Nos, itt a 888-on mi optimistábbak vagyunk, szeretnénk még hozzátenni legalább hármat! Ami azt jelentené, hogy 8 aranyérmet szereznek a magyarok Rióban.  

Meglátásunk szerint komoly esélyes még kajak egyesben, a királyszámban a kétszeres olimpiai bajnok Kovács Danuta, de mellette a világbajnok Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenu páros is komoly esélyekkel várja a versenyt, miután a doppingbotrány két nagy riválisukat, az orosz és a fehérorosz párost is érintette.  

Szintén elcsípheti az aranyérmet a magyar férfi párbajtőr csapat, egyéniben pedig a párbajtőröző világbajnok Imre Gézának, vagy a kardozó Szilágyi Áronnak is kijöhet a lépés. 

Ne írjuk le az Európa-bajnok magyar női vízilabda-válogatottat sem, és azt se feledjük, hogy a birkózóknál Lőrincz Viktor, a cselgáncsozóknál pedig a vb-ezüstérmes Tóth Krisztián, a londoni bronzérmes Csernoviczki Éva, de szinte bárki más is a küldöttségből akár a döntőben is nyerhet meccset.

Minden lehet, tudjuk, de ezek az elvárások az elmúlt évek eredményeinek fényében reális lehetőségek.

Nekünk nincs más dolgunk mint szurkolni, a magyar sportolóknak sokkal nehezebb volt, és a következő napokban nehezebb is lesz a helyzetük. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére