Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sorsdöntő meccset játszik ma este a magyar kézilabda-válogatott, de egy esetleges vereség után is megmaradna az esély az olimpiára

Horváth Tamás

2020.01.21. 15:15

Az már csak hab a tortán, hogy az Eb-elődöntőbe jutás is elérhető közelségbe került.

Nem túlzás kijelenteni, a magyar férfi kézilabda-válogatott remek Eb-szereplése az egész országot lázba hozta. A Gulyás István szövetségi kapitány vezette, alaposan megfiatalított csapat teljesítménye már csak azért is csodaszámba megy, mert a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) a kontinensviadal előtt nem fogalmazott meg konkrét elvárást a fiúkkal szemben.

Úgy tűnik, bevált ez a taktika: a magyar csapat felszabadult, ugyanakkor nagyon is szervezett és fegyelmezett kézilabdát bemutatva karnyújtásnyira került az olimpiai selejtezőtől.

Legutóbb a 2012-es, londoni ötkarikás játékokon szerepelt hazánk férfi kézilabda-válogatottja, s az előzetes erőviszonyokat tekintve a 2020-as, tokiói olimpián való részvételre sem mutatkozott túl sok esély. Az Eb-csoportunkat jogosan nevezték halálcsoportnak: ám a magyar gárda az oroszokat és az izlandiakat legyőzte, a világbajnok dánok ellen pedig döntetlent ért el, így a maximálisan továbbvihető 2 ponttal gyalogolt be a középdöntőbe.

A második szakasz első mérkőzésén a torna egyik legfőbb esélyesének számító Norvégia azonban már túl nagy falatnak bizonyult, de a csapat erejét mutatja, hogy az északiak ellen elszenvedett sima vereség után is fel tudott állni, s remek játékkal, 29-28-ra győzte le az addig 100 százalékos Szlovéniát.

Bánhidi Bence, a magyar válogatott egyik beállósa

A szlovénok elleni diadal (valamint a másik középdöntős csoport eredményeinek alakulása) azt jelenti, hogy

a magyar válogatottnak az olimpiai selejtezőhöz elég egy meccset megnyernie a hátralévő kettőből.

Ezt a mieink

  • ma este Svédország ellen (kezdés: 20.30);
  • vagy holnap délután Portugália ellen (kezdés: 16.00) tehetik meg.

Az már csak hab a tortán, hogy valószínűleg az Eb elődöntőjéhez is elég egy mérkőzést megnyernünk, igaz, ehhez a forgatókönyvhöz az is szükséges, hogy a középdöntős csoportunk többi meccse a papírforma szerint alakuljon – s ha valami elmondható erről az Eb-ről, az éppen az, hogy meglehetősen sokszor borul a papírforma.

Akármi is lesz az eredmény a svédek és a portugálok ellen, ez a válogatott a legfontosabb dolgot, a magyar emberek szívét már megnyerte.

Hajrá, fiúk! Egy ország veletek!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére