Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Simán hozta a kötelezőt a Fradi a BL-ben

Pörge Béla

2019.07.24. 21:54

Magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros a BL-selejtező második fordulójának első meccsén.

Kiegyenlített képet mutatott az első 15-20 percben az FTC–Valletta BL-meccs, sőt, az első percekben a máltaiaknak több lehetősége is volt, viszont a Fradi előtt adódott nagyobb helyzet. A 19. percben egy szögletet követően a máltai kapus fejéről került a hálóba a labda, Bonello öngóljával szerzett vezetést a Ferencváros, 1–0.

A gólt követően leült a meccs, a 35. percig semmi említésre méltó esemény nem történt. Ekkor egy veszélytelennek tűnő szabadrúgás közben egy máltai védő lerántotta Lanzafamét, a megítélt tizenegyest az olasz csatár értékesítette, 2–0.

A szünet előtt még Tokmac is betalálhatott volna egy hosszú indítás után, ez nem sikerült, a szünetben így 2–0 volt az állás.

Érdekesség, hogy a Fradi kezdőjében két magyar játékos kapott helyet, a Vallettában hét máltai kezdett.

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan gyenge színvonalon kezdődött, de még az első félidőhöz képest is sok volt a hiba. Az jól látszott, hogy a ferencvárosi játékosok jobb képességűek, de ez csak ritkán mutatkozott meg. Az első nagyobb helyzet Zubkov lövése volt az 57. percben, majd két perccel később egy gyönyörű támadást követően Lanzafame pörgetett a kapuba, 3–0.

Fotó: MTI

A harmadik gól után az addig is inkább félgőzzel játszó FTC visszaállt, a Valletta pedig sokáig legfeljebb lehetőségig jutott el, ám a 85. percben egy remek ívelést követően Yuri szépíteni tudott, 3–1. Az utolsó percekben a Fradi több helyzetet is kialakított, sőt, a máltaiak is lelkesen próbálkoztak a góljuk után, a hosszabbításban Dibusz bravúrja is kellett a hazaiaknak, de az eredmény már nem változott.

Bár az idegenben lőtt gól sokat érhet, a játék képe és az eredmény alapján azt lehet mondani, hogy a továbbjutás szinte eldőlt. Miután kedden a Dinamo Zágráb idegenben nyert 2–0-ra, a BL-selejtezők harmadik fordulójában az egyik párharc már biztosnak tűnik.

A Ferencváros félgőzzel játszva is simán nyert, ám nem tudta elkerülni, hogy gólt kapjon hazai pályán, így tökéletesen nem lehetnek elégedettek a fradisták. Visszavágó jövő kedden este nyolctól!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére