Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tárgyalni fog a címerről az Újpest FC és az UTE

Horváth Tamás

2019.06.27. 14:20

Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosa a labdarúgócsapat hagyományos címerének egyoldalú és jogszerűtlen megváltoztatása óta többször is kijelentette, hogy lezárt ügyről van szó, most azonban mégis hajlandó asztalhoz ülni és tárgyalni a címerről.

Ahogyan arról a magyar médiában egyedüliként beszámoltunk, két év után végre felcsillant a remény, s elérhető távolságba került egy olyan forgatókönyv megvalósulása, amely azt tartalmazza, hogy az Újpest-szurkolók visszakapják szeretett címerüket.

A labdarúgócsapat hagyományos szimbólumát még 2017 nyarán cserélte le egy vécédeszkára hajazó „logóra” az Újpest FC belga tulajdonosa. Habár a társasági szerződés alapján a lépés jogszerűtlen volt (az arculati elemek megváltoztatásához – a címer is ilyen – a tulajdonosok százszázalékos hozzájárulása szükséges, s a minimális tulajdonjoggal rendelkező UTE-t meg sem kérdezték az ügyben), a Kúria 2019 májusának végén úgy döntött, hogy nem kell visszaállítani a klub tradicionális címerét.

A legnagyobb újpesti szurkolói csoport, a Viola Fidelity – kiegészülve más szurkolói közösségekkel is – megalkuvást nem tűrően kereste azokat a lehetőségeket, melyek a címer visszaállítását eredményezhetik, s többszöri üzengetés és levélváltás után sikerült is elérni, hogy mind az Újpest FC, mind pedig az UTE hajlandóságot mutasson az egyeztetésekre.

Az elmúlt két év történéseinek ismeretében ez már önmagában is hatalmas eredménynek számított, ugyanis Roderick Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa korábban többször kijelentette, hogy lezárt ügyről van szó, s bár szükséges rosszként tekint a címerváltoztatásra, azt nem áll módjában visszacsinálni.

Az újpesti tábor egy korábbi derbin az újpesti Szusza Ferenc Stadionban

Az UTE hivatalos honlapjára csütörtök délelőtt kikerült levél értelmében azonban célt ért a szurkolói nyomásgyakorlás, s

július 12-én 10 órakor összeül az Újpest FC és az UTE.

A tervek szerint az egyeztetés (melynek pontos helyszínéről még nem született döntés) első szakasza a meghatározott szurkolói csoportok és szervezetek részvételével fog zajlani, majd következik egy zárt szakasz, amikor kizárólag az Újpest FC és az UTE képviselői tárgyalnak olyan témákban, melyek a cégjogi és az üzleti titoktartás hatálya alá esnek.

Az egyeztetés végén közösen tájékoztatják a szurkolókat és a sajtót az elért eredményekről.

A 888 természetesen ott lesz a helyszínen, erre a többi magyarországi médiumot is csak biztatni tudjuk (pártállástól függetlenül!), mert a nyilvánosság ereje már ahhoz is hozzájárult, hogy két év után legalább tárgyaljanak egymással a felek.

Jó lenne, ha azt is sikerülne elérni, hogy Magyarország második legnépesebb szurkolói közössége visszakapja szeretett klubjának 134 éves címerét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére