Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Romániában vívhatja ki a továbbjutást a Honvéd az El-ben

Pörge Béla

2019.08.01. 16:08

Csütörtökön rendezik az Európa-liga második selejtezőkörének visszavágóit.

Három NB I-es klub és a felvidéki DAC várja magyar részről a visszavágókat. A magyarok helyzete nem túl rózsás, bár a Fehérvár és a Honvéd is bizakodó lehet a párharcok első mérkőzései után.

Elsőként a Honvéd lép pályára a Craiova vendégeként 18:15-kor (a meccset élőben közvetíti a Duna World). A román bajnokság harmadik helyén végző csapat nem mutatott túl sokat Győrben (itt rendezték az első meccset) abból, ami miatt tartani kellett volna tőlük. A gyenge 0–0 után a Honvédnak nagyon sokat érhet egy idegenbeli gól, hiszen akár egy 1–1-es döntetlen is magyar továbbjutást eredményezne. Nehezíti majd a kispestiek dolgát, hogy húszezernél is több, nem túl barátságos román előtt kell játszaniuk. Nem segít az sem, hogy Gazdag Dániel a sárga lapok miatt nem játszhat a visszavágón.

A kispesti csapat szurkolói az Európa-liga selejtező második fordulójában játszott Budapest Honvéd FC – Universitatea Craiova mérkőzésen a győri ETO Parkban 2019. július 25-én | MTI/Krizsán Csaba

Az oddsok alapján a Craiova esélyesebb: a hazai román győzelemre 1,5 körül mozognak a szorzók, míg a románok továbbjutására 1,4 és 1,5 között.

A Honvéd az első mérkőzés alapján bizakodhat, akkor nem volt olyan jó ez a Craiova, mint a híre alapján várni lehetett. Hazai pályán támadniuk kell majd a románoknak, ezt kihasználhatja a Kispest, azonban a kispestiek védelmének állnia kell a sarat, nem lesz egyszerű feladat. A párharc továbbjutója az AEK Athén ellen bizonyíthat a következő körben.

Nem sokkal később, 18:30-kor kezd a Debrecen hazai pályán a Torino ellen, ezt a találkozót az M4 közvetíti. A Loki az esélytelenek nyugalmával várhatja a visszavágót, miután 3–0-ra kikapott idegenben. Ezen a párharcon nincs igazán mit elemezni, a magyar csapat továbbjutása óriási meglepetés és hatalmas csoda lenne. Várhatóan 15 ezernél is több néző lesz a Nagyerdei Stadionban, így az ő kiszolgálásuk egy tisztességes helytállással, illetve egy szoros, jó meccs lehet a legtöbb, amit a Debrecen elérhet.

Fotó: MTI

A Fehérvár helyzete a legjobb a magyar csapatok közül, a Vidi az első meccset 1–0-ra megnyerte Felcsúton a Vaduz ellen. Az előny sovány, viszont az ellenfél nem túl acélos, így egy idegenben rúgott góllal a Vidi eldönthetné a továbbjutást. Lebecsülni viszont nem szabad az ellenfelet, taktikus, türelmes játékkal meg kell lennie ennek a párharcnak! Az oddsok alapján nehéz meccs, de magyar továbbjutás várható: kettes szorzó körül, kicsit fölötte adják a Vidi idegenbeli sikerét, ám a fehérváriak továbbjutására 1,1 az odds. A párharc győztese a Flora Tallinn–Eintracht Frankfurt párharc nyertesével találkozik (szinte biztosan a Frankfurt lesz az, noha az első meccset „csak” 2–1-re nyerte idegenben a tavalyi elődöntős).

A felvidéki Dunaszerdahely az első mérkőzésen 2–1-re kikapott hazai pályán a görög Atromitosz csapatától. Eleve a görögök voltak a párharc esélyesei, így a hazai vereség után nem sok reménye maradt a DAC-nak. Ez a meccs is 19:00-or kezdődik, akárcsak a Fehérvár találkozója, melyet felvételről ad az M4, élőben pedig az m4sport.hu-n lehet követni.

Hajrá, magyarok!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére