Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reméljük, az Üllői úton is ragadós lesz a Sheriff példája!

Jánosy Károly

2021.09.30. 14:50

Ma este kilenckor az Üllői úton fogadja a Ferencváros a spanyol bajnokságban hetedik helyen álló Real Betist az Európa-liga 2. csoportkörében. Az esélyek természetesen a Fradiénál komolyabb futballistákkal felvonuló vendégek sikerét ígérik, bár a moldáv Tiraspol Sheriff BL-menetelése is azt bizonyítja, hogy a pályán nem az esélyek, hanem a játékosok küzdenek.

Azért a tények kedvéért szögezzük le, hogy a Betisben szerepel a francia válogatottal vb-t nyert Nabil Fekir, a portugálok Eb-aranyérmese, William Carvalho, a kétszeres Copa América-győztes, rutinos – 38 éves – chilei válogatott kapus, Cluadio Bravo. S persze a csapatot dirigáló mester sem akárki: Manuel Pellegrini megfordult már a River Plate-nél, a Real Madridnál és a Manchester Citynél is.

Azért nem kell már a rajtvonalnál feladni, elvégre a Fradi a Leverkusen otthonában bizonyította, hogy a nagyokkal is felveszi a versenyt. Annál is inkább, mert elég jó ösztönzést jelent az El-főtáblás győzelemért járó 630 ezer euró (227 millió forint), illetve a döntetlen után felvehető 210 ezer euró (75,8 millió forint).

„A Betis sokkal jobb helyzetben van, mint korábban, az anyagi lehetőségei javultak” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Nono, a Honvéd 28 éves spanyol középpályása, aki kilenc évet töltött a Betisnél, és 58 alkalommal játszott a felnőttcsapatban. „A Fradinak is van esélye a kontratámadások révén, de nagyon nehéz dolga lesz.”

„A Betis nagyon jó csapat, más stílust képvisel, mint legutóbbi El-ellenfelünk, a Leverkusen, gyors, technikás játékosai vannak. A hazai mérkőzéseinken a szurkolók által biztosított atmoszféra lenyűgöző, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy átlendítsen minket a holtpontokon. Természetesen ismerem a spanyolok edzőjének eredményeit, Manuel Pellegrini igazi legenda, nagyon tisztelem, remek szakember – nyilatkozta Peter Stöger, a ferencvárosiak edzője a klub honlapjának.

Európa-liga-csoportkör, 2. forduló, G csoport:
Ferencváros–Real Betis 21.00 (M4 Sport), Celtic–Bayer Leverkusen 21.00 (RTL+)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére