Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemi erõszak miatt törölték a Teniszhírességek Csarnokának névsorából

888.hu

2016.04.07. 15:58

Aktuálissá váltak a nemi erõszakkal foglalkozó cikkek Kiss László miatt. Persze nemzetközi szinten is tombol a tesztoszteron.

A 15-szörös Grand Slam-győztes teniszezőt - párosban és vegyespárosban - törölték a Tenisz Hírességek Csarnokának névsorából, mert a '80-as, '90-es években kiskorúakkal szembeni szexuális zaklatást, illetve többször nemi erőszakot követett el. A 76 éves, dél-afrikai Bob Hewitt-ot tavaly 6 év börtönre ítélték tettéért.

Hewitt-ot 1992-ben választották a Hírességek Csarnokába, de a 2015-ös bírósági ítélet miatt döntöttek úgy, hogy törlik a nevét, nem lehet tagja a hírességeknek.

A bírósági ítélet szerint az egykori teniszező edzőként több lány tanítványát is zaklatta szexuálisan, két esetben nemi erőszakot is elkövetett. Ezekre az ocsmányságokra 2011-ben derült fény.

Precedens értékű, hogy már nincs a Hírességek Csarnokában, mert ő az első sportoló, akinek az ügyében így döntenek.

Mint ismeretes, kedden napvilágra került a hír, hogy Kiss László, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitány 1961-ben két társával együtt megerőszakolt egy fiatal lányt. Tettéért a szövetségi kapitány 3 évet töltött börtönben.

A keddi botrány másnapján a Magyar Úszószövetség kivizsgálta az ügyet, szavazásra bocsátotta és kiállt a szövetségi kapitány mellett, aki így maradhat posztján.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére