Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon simán kiesett a Fradi a BL-ből

Pörge Béla

2019.08.13. 21:49

Az első félidőben nagyot küzdött a Ferencváros, de nem igazán volt kérdéses, hogy ki jut tovább a párharcból, a vége pedig nagyon sima lett.

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét oldalon akadt nagyobb helyzet az első tíz percben: a Fradi részéről kétszer is Tokmac veszélyeztetett, Livakovic azonban mindkétszer hárított. Jellemző adat, hogy tíz perc alatt öt szögletet végezhettek el a csapatok (2:3 arányban).

A 16. percben Dani Olmo remekül passzolta be a labdát a 16-oson belülre, Ademi egy fordulás után a kapuba lőtt, 0–1.

A gól után nem sokat változott a játék képe, mindkét csapat nyíltan játszott, próbált támadni. Az első harminc perc után már kevesebb helyzetet láthattunk, de az iramra nem lehetett panasz. A 41. percben Lovrencsics tört előre, ám a beadásából nem lett helyzet. A 46. percben Sigér lőtt távolról kapura, Livakovic védte, ez volt az első félidő utolsó mozzanata, maradt a 0–1 a szünetre.

A második játékrész rettenetesen kezdődött a Fradi számára. A 47. percben Orsic ment el a balszélen, beadása több hazai védő között is utat talált Petkovichoz, aki hat méterről a kapuba lőtt, 0–2.

Ez azt jelentette, hogy a maradék bő fél órában a Fradinak három gólt kellett szerezni a továbbjutáshoz. Ez viszont csak néhány percig volt igaz, ugyanis az 55. percben Dani Olmo is beköszönt: a spanyol tehetség Ademivel kényszerítőzött a Fradi védőinek gyűrűjében, majd 14 méterről a kapuba lőtt, 0–3.

Ezzel a továbbjutás eldőlt, a kérdés már „csak” az maradt, hogy mi lesz a végeredmény.

A harmadik gólt követően teljesen visszaállt a Dinamo, így adódtak lehetőségek az FTC előtt, de igazán nagy ziccer nem alakult ki a horvát kapu előtt.

A 68. percben tovább romlott a Fradi helyzete, Civicet állította ki a játékvezető második sárga lappal, teljesen jogosan, könyökölt a bosnyák játékos.

A 79. percben a frissen beállt Majer lőtt távolról kapura, Dibusz védett, de középre ütötte a labdát, a kipattanót a 16-osról Gojak egyből a jobb alsóba lőtte, 0–4.

A 88. percben egy ferencvárosi szöglet után kontrázott a Zágráb, Orsic tört be a tizenhatoson belülre, majd elesett, a játékvezető könnyedén befújta a büntetőt. Petkovic végezhette el a tizenegyest, fölé lőtte, az ötödik gólt megúszta a Fradi. A vége 0–4 lett, 5–1-es összesítéssel jutott tovább a horvát bajnok.

Ezzel az is eldőlt, hogy a Dinamo Zágráb a Rosenborg ellen küzdhet meg a BL-csoportkörért, míg a Ferencváros számára maradt az Európa-liga, ahol a Maccabi Tel Aviv–Suduva párharc győztesével játszhat a magyar bajnok. Ott az első meccset a Suduva idegenben nyerte 2–1-re, a visszavágót csütörtökön rendezik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére