Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon nagy szükségünk lenne a csodára

Pörge Béla

2019.03.24. 14:00

A magyar válogatott a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot fogadja Eb-selejtezõn.

Amint arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott a selejtezősorozat első meccsén 2–0-ra kikapott Szlovákiától a felvidéki Nagyszombatban. Horvátország ezzel egy időben – ha a vártnál nehezebben is – legyőzte Azerbajdzsánt, Wales pedig még nem lépett pályára.

Azt talán már-már felesleges leírni, hogy a horvátok ellen nem mi vagyunk az esélyesek. A világbajnoki ezüstérmesről van szó, a horvátok kerete tele van világsztárokkal, a döntetlen is szép eredmény lenne. A baj viszont az, hogy a szlovákok elleni vereség után a döntetlen lenne a minimum, ami a reális esélyeinket életben tartja az Eb-re való kijutást illetően.

Amiben bízhatunk, az a horvátok hektikussága. Hiába beszélünk a világ egyik legjobb fociválogatottjáról, a vébé óta a horvát válogatott finoman szólva hullámzó teljesítményt nyújt: a Nemzetek Ligájában a horvátok kiestek az A divízióból, ráadásul a spanyoloktól 6–0-ra kaptak ki, igaz, hazai pályán legyőzték őket. A selejtezősorozatot is döcögősen kezdték, igaz, győzelemmel, de az azeriek igencsak megizzasztották déli szomszédainkat.

A másik reményünk az lehet, hogy Marco Rossi vezetésével a magyar válogatott eddig minden meccsét megnyerte hazai pályán, az Eb előtt barátságos meccsen pedig egy döntetlenre jók voltunk a horvátok ellen.

Ahogyan pénteki cikkünkben már kitértünk rá, egy újabb vereség után már-már kezdődhet is a számolgatás, ezért nagyon fontos lenne, hogy meglepetést okozzunk hazai pályán Horvátország ellen! A szurkolók is megérdemelnék, hiszen Nagyszombatban is óriási hangulatot teremtettek a magyar drukkerek, a horvátok ellen pedig telt ház lesz az eladott jegyek alapján.

A mérkőzés 18:00-kor kezdődik a Groupama Arénában, a találkozót az M4 élőben közvetíti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére