Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

MTK: "az afrikai játékosok is EU-n belüli játékosnak számítanak, amire inkább nem mondok semmit"

Pörge Béla

2018.04.06. 12:36

Szoros meccsen esett ki az MTK az Újpest ellen a Magyar Kupából. A kék-fehérek megóvták a mérkõzést, de hiába.

Szerdán az Újpest 3–2-re kikapott az MTK-tól a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az első meccset az Újpest nyerte 2–1-re, így a lilák jutottak tovább több idegenben lőtt góllal.

A mérkőzés után felmerült, hogy az MTK óvással élne arra hivatkozva, hogy a megengedettnél több (öt helyett hat) Európai Unión kívüli légióst nevezett a mérkőzésre az Újpest.

Azonban az úgynevezett “cotonoui megállapodás” alapján az Újpest három afrikai légiósa (Diallo, Obinna és Onovo) tulajdonképpen EU-s játékosnak számít, így nem lépett fel a fent gyanított eset, a lilák a szabályoknak megfelelően léptették pályára külföldi játékosaikat.

Feczkó Tamás, az MTK edzője így értékelte a helyzetet:

az MTK nem akart óvni, az MLSZ-nek kell ilyenkor hivatalból eljárnia. Mi csak felhívtuk a figyelmet, hogy hat EU-n kívüli játékos játszott. Végül kiderült, hogy van egy olyan szabály, amiről szerintem az Újpest sem tudott, hogy az afrikai játékosok is EU-n belüli játékosnak számítanak, amire inkább nem mondok semmit…"

Az Újpest az elődöntőben a Balmazújvárossal találkozik majd, míg a másik ágon a Felcsút és Debrecen vívnak meg egymással a döntőért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére