Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden a Fradi mellett szól, már csak győzni kellene ma este

Jánosy Károly

2022.07.13. 17:00

Telt ház, több mint húszezer szurkoló előtt játszik ma este az Üllői úton a Ferencváros labdarúgócsapata a kazah Tobol ellen a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján. Az első találkozó eredménye némi meglepetésre 0:0 lett, de Telek András, az 1995-ben a BL-csoportkörben vitézkedő FTC egykori hátvédje szerint ma este érvényesül majd a hazai fölény.

 

Elvileg minden a Fradi mellett szól. Eddigi 17 pályaválasztóként játszott BL-meccséből nyolcat megnyert és hat döntetlen mellett három vereség a mérlege. S persze a fogadóirodák is sima hazai győzelmet várnak, meglehetően keveset – 1,2 – 1,4-szeres – fizetnek érte, míg a vendéggyőzelemmel megtízszerezhető a tét.

„Legalább két góllal nyerünk” – nyilatkozta a 888.hu-nak Telek András, akinek a BL-rajt idején rendszerint eszébe jut az 1995-ös idény, amikor a Real Madrid, az Ajax és a Grasshoppers ellen játszhattak.
„Sokan nyilván arra számítottak, hogy már a kazahsztáni mérkőzésen bebiztosítják továbbjutásukat Dibuszék, ám nem véletlenül tartottak sokan attól, hogy az alapozási időszakból érkező Fradinak nem lesz könnyű dolga a már javában bajnoki meccseket játszó Tobol ellen idegenben. Kell még néhány hét ahhoz, hogy igazán összeérjen a Ferencváros. Mindenesetre nem féltem a csapatot, a lelkes Üllői úti közönség előtt legalább két góllal nyer majd. S hogy meddig juthat a Fradi? Nos, előbb legyünk túl ezen a találkozón, a többivel meg ráérünk később foglalkozni.”

 

A BL-ben már senkit sem szabad lebecsülni, jó példa erre a Slovan Bratislava, amely Pozsonyban csak 0:0-ra volt képes a Dinamo Batumival, és most Georgiában próbálja a továbbjutást kiharcolni. A győztes egyébként a következő fordulóban éppen az FTC-vel találkozhat, amelynek a BL-csoportkörbe jutáshoz négy párharcot kellene megnyernie.

Nem adja majd olcsón a bőrét a Tobol a Groupama Arénában. Nem véletlenül állt ki a a hét végén a tartalékcsapatával a Kazah-kupában, ki is kaptak 6:1-re, de legalább ezzel pihentebbek lesznek legjobbjaik a mai összecsapáson.

„Az első meccsen nem lepett meg minket a Fradi, mindenre felkészültünk, de csak addig voltunk jók, amíg fel nem értünk ellenfelünk kapujáig, adódtak is helyzeteink, de a befejezésekkel hadilábon álltunk. Szerdán ki kell használnunk őket, s akkor meglepetést szerezhetünk.”
– nyilatkozta Milan Milanovics, a kazahok vezetőedzője.

Az FTC csapatkapitánya, Dibusz Dénes szerint úgy kell pályára lépni, hogy meg se fordulhasson a kazahok fejében, hogy reális esélyük van a továbbjutásra.

Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló, visszavágó: Ferencváros–Tobol, 20:00 (M4 Sport).

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére