Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

Pörge Béla

2019.02.19. 16:30

Kedden végre folytatódik az ország elsõ számú kupasorozata, a Magyar Kupa!

Február 19-én folytatódik a Magyar Kupa, a csapatok a legjobb nyolc közé jutásért játszanak egymással – a továbbjutás két meccsen dől el. Sajnos, teszem hozzá, mert szerintem sokkal izgalmasabbak az olyan kupakiírások, ahol az elődöntőkig egy meccsen dől el a továbbjutás, így sokkal több esélyük van a kisebb csapatoknak is.

Magyarországon egyébként is elég gyakran változnak a kupa lebonyolítási szabályai, de idén most már egyszerű a képlet: oda-vissza vágós rendszerben dől el a továbbjutás a döntőig, ami pedig egy meccs (természetesen, bár ellenpélda is volt), semleges pályán.

Kedden a nyolcaddöntők első köréből egy mérkőzésre kerül sor, az Ajka fogadja a Debrecent. Első hangzásra egyértelműnek tűnik, hogy a harmadosztályú Ajka ellen a Loki simán esélyes. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy az Ajka az MTK-t búcsúztatta az előző körben, valamint veretlenül vezeti az NB III. Nyugat csoportját. Egy meccsen lehet esélyük a Debrecen ellen is, de oda-vissza már elég valószínű, hogy a DVSC jut tovább.

Szerdán további hét meccsre kerül sor. Az NB I-es együttesek közül a Honvéd Tiszakécskére látogat, a MOL Vidi az NB III-as Taksonnyal találkozik, míg a Felcsút és a Paks, a Mezőkövesd és a Haladás, valamint a Fradi és a Kisvárda egymás ellen játszanak majd. Az NB II-es Soroksár a harmadosztályú Andráshidát fogadja, míg a szintén NB II-es Budaörs és Kaposvár egymással küzdhet meg a nyolc közé jutásért.

Az Ajka–Debrecen-meccsre kedden 18:30-kor kerül sor, szerdán a találkozók zöme délután kettőkor lesz, de a Felcsút–Paks háromkor, a Mezőkövesd–Haladás ötkor, míg a Ferencváros–Kisvárda hatkor kezdődik.

A visszavágókat február 26-án és 27-én rendezik, a három NB I-es párharcra kerül sor kedden, míg a többi szerdán lesz. Az első körből a keddi Ajka–Debrecent, és a szerdai Ferencváros–Kisvárdát közvetíti az M4.

A címvédő Újpest az előző körben, a Kaposvár ellen búcsúzott a sorozatból. Korábban beszámoltunk arról, hogy miért jó, ha hétvégén van kupaforduló, de írtunk arról is, hogy milyen egy hétköznap, ráadásul munkaidőben rendezett kupameccs.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére