Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megyei és városi rangadók, sõt még keleti derbi is lesz a hétvégén

Pörge Béla

2019.03.16. 08:45

A hosszú hétvége számos ínyencséget tartogat a magyar foci szerelmesei számára az NB I-tõl az NB III-ig.

Szombaton rendezik az NB I. 25. fordulóját, melyben a hatból három meccs Budapesten lesz. Szokás szerint öt találkozó kezdődik ötkor, egy pedig este – most is az esti lesz a forduló rangadója, a keleti derbi.

Az előző körben az örökrangadót könnyedén megnyerő, és a tabellán az előnyét növelő FTC a sereghajtó Haladást fogadja. Országos 1-es – mondaná erre bármelyik totós vagy tippmixelő, azonban a Haladás az előző két fordulóban bebizonyította, hogy nem lehet őket leírni. Lehet, hogy kései ez az ébredés, mindenesetre a Halinak az utóbbi években amúgy sem megy rosszul a Fradi ellen, így bár a hazaiak a meccs esélyesei, nem várható gálázás.

A Magyar Kupában a Groupamában idegenben diadalmaskodó MOL Vidi a Mezőkövesdet fogadja. Csak a győzelem számukra az elfogadható eredmény, ha életben akarják tartani a címvédési esélyeiket a bajnokságban.

A rettenetes formába kerülő Honvéd a Paks ellen javíthat "hazai" pályán (albérletben), amire nagy szüksége is lenne az együttesnek, ha a bajnokság végén is a dobogóért harcolna.

Az előző fordulóban a Haladás ellen betliző, és ezzel hosszú veretlenségi sorozatát megszakító Újpest a Kisvárdát látja vendégül a Szusza Ferenc Stadionban. Ha van kötelező győzelem, akkor ez az lesz a lilák számára, de a tíz-tizenegy külföldivel felálló Kisvárda képes lehet meglepetésekre, bár az Újpest ellen az előző két meccsükön nem sok babér termett számukra.

A forduló – de talán az egész bajnokság – legkevesebb nézőt vonzó meccse a Felcsút–MTK lesz. A kiesés elleni harc miatt a hazaiaknak talán fontosabb a három pont megszerzése, de nyilván a budapesti kék-fehérek sem szeretnének izgulni a végén.

A 25. forduló rangadója a keleti derbi, a Debrecen–Diósgyőr. Ugyan a klasszikus keleti derbi nem ez, hanem a Loki és a Nyíregyháza találkozója, de amióta a Szparit jogtalanul (ezt bírósági ítélet is alátámasztja) kizárta az MLSZ az első osztályból, ezzel kell "beérni". A hangulattal ezen a találkozón sem lesz baj, a két komolyan vehető és valódi focicsapatnak számító, jelenleg is NB I-es keleti klub csap össze egymással. A Debrecen az esélyesebb, de a rendszerint sok fiatallal felálló hazaiak teljesítménye hektikus, így a kiesés elől menekülő Diósgyőrnek is lehet keresnivalója.

24 forduló után az FTC vezeti a bajnokságot, nyolc ponttal a Vidi előtt. A Vidi előnye hét pont a harmadik Debrecen és a negyedik Újpest előtt, míg az ötödik Kispest egy ponttal marad el a dobogótól. A sereghajtó Haladás még mindig 11 pontra van a bennmaradástól, és kilenc pontra az utolsó előtti helytől, ahol jelenleg a Kisvárda áll.

Az NB II-ben is lesznek érdekességek, különösen az NB I-be való Nyíregyháza–Győr összecsapás emelkedik ki, de az élvonalba tartó csapatok meccsei is érdekesnek ígérkeznek. A ZTE Dorogra látogat, míg a Kaposvár a Csákvárt, a Gyirmót a Budaörsöt fogadja.

Az NB III. 24 meccséből ezúttal az Eger–Gyöngyös és az Ajka–Pápa megyei rangadókat emelném ki (sőt, az utóbbit nevezhetnénk akár "derbi di Bakony"-nak is), valamint a városon belüli város, Csepel belső rangadóját, a THSE–Csepelt.

Az NB II-ben vasárnap 15 és 17 órakor kezdődnek a meccsek, míg az NB III. találkozóinak zöme vasárnap 15 órakor kezdődik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére