Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még nem tudjuk, örüljünk vagy búslakodjunk a döntetlen miatt

Jánosy Károly

2021.03.26. 19:30

Talán inkább két pontot veszítettünk, mint egyet nyertünk. Ez a labdarúgó magyar-lengyel vb-selejtező summázata. Bár a meccs előtt alighanem látatlanban aláírtuk volna a 3-3-as döntetlent. Ám 2-0-ra vezettünk, de két ízben nagyot hibáztunk.

- „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy elégedett vagyok – nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés után. – A mérkőzés előtt persze simán aláírtam volna a döntetlent, de ha 2–0-nál nem követjük el azokat a durva hibákat, akkor most három pontunk lenne. De még erre is jól reagáltunk. Volt olyan időszaka a válogatottnak, amikor ilyen szituációban veszített volna, ám most tudtuk presszionálni az ellenfelet. Aztán jött még egy súlyos hiba, a tizenhatoson belül magára hagyott Lewandowski megvillant. Kétszer lőtt kapura, az egyikből gól született, sajnos. Sajnálom ezt a meccset, azonban a földön kell járnunk, jelenleg nem vagyunk az ő szintjükön. Ugyanazt mondom, amit a török elleni meccs után, hogy ne szálljunk el. A döntetlent egy ilyen csapat, ilyen klasszisok ellen, azért nagy eredmény. Ha valaki ezzel nem ért egyet, akkor sajnálom. Mi Lewandowski, Milik, Piatek és a többiek ellen játszottunk. Ha Magyarországnak most meg kell nyernie az összes mérkőzését, akkor nem én vagyok a megfelelő ember arra, hogy itt legyek. Nem vagyunk Brazília, Franciaország, Portugália, vagy Németország és nekünk ellenük kell játszanunk. Most San Marino jön, utána Andorra.

Ellenük sem lesz könnyű dolgunk, hiszen a védőkkel bajban leszünk: Fiolát kiállították, Hangya pedig megsérült. Intő jel, hogy a sokkal esélyesebb Albánia csak 1-0-ra verte Andorrát

A lengyelek végképp nem voltak boldogok, mi több a sajtóban kritizálták Paolo Souza szövetségi kapitányt, mert olyan csapattal kezdett, amelyre senki sem számított – főleg Michal Helik volt meglepetés. Igaz, a szünet után jól cserélt.

A przegladsportowy.pl pedig azt írta Robert Lewandowskival kapcsolatban, hogy nyolcvan percig ez nem az ő meccse volt, de nem adta föl, pontot érő gólt szerzett. A 2006-os vb-t megjárt Grzegorz Rasiak kiábrándító eredményről beszélt.

A következő – tegyük hozzá kötelező győzelmet ígérő – feladat vasárnap 20.45-kor: San Marino. Eddig négyszer találkoztunk velük, s mindahányszor legalább háromgólos különbséggel nyertünk, úgy, hogy az ellenfél egy gólt sem lőtt. Most is elégedettek lennénk ilyesféle végeredménnyel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére