Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Märcz Tamás a balsikerű vb után távozik a férfi vízilabda-válogatott éléről

888.hu

2022.07.18. 16:10

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy a jövőben nem Märcz Tamás irányítja a férfiválogatottat, a szövetségi kapitány közös megegyezéssel távozik. A döntés nem okozott nagy meglepetést, hiszen a férfi válogatott a három héttel ezelőtt véget ért budapesti világbajnokságon elért 7. helyezésével és játékával csalódást okozott.

 

Märcz Tamás a világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország – Olaszország mérkőzés utánMTI/Illyés Tibor

 

Märcz Tamás, a 2000-es sydney-i olimpián aranyérmet szerzett csapat tagja, 2017-ben vette át a férfi válogatott irányítását, amellyel még abban az évben ezüstérmet szerzett a budapesti világbajnokságon, míg 2019-ben, Kvangdzsuban negyedik lett. Messze elmaradt azonban a várakozásoktól a 2018-as barcelonai Európa-bajnokságon, ahol csak nyolcadikként zárt, de két hónappal később, Berlinben megnyerte a világkupát, valamint 21 év után a 2020-as budapesti Eb-t. Tavaly Tokióban 13 év után újra az olimpiai dobogóra állhattak tanítványai, bronzérmet szereztek.

Vári Attila, a szövetség elnöke elmondta, hogy a sportág kiemelkedően eredményes múltja és hungarikum-jellege következtében az elvárások azonban magasabbak a sportággal szemben – ami más sportágakban elismerésre méltó, az a vízilabdában már magyarázkodásra adhat okot. A budapesti vb-t követően az MVLSZ elnöksége a szövetségi kapitánnyal egyetértve úgy határozott, hogy a 2024-es párizsi olimpián való eredményes szerepléshez a tervezettnél gyorsabb ütemű megújulásra van szükség, hogy megfelelő választ tudjunk adni a nemzetközi színtér változásaira.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége következő, szerdai ülésén foglalkozik a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjának betöltésével.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére