Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Marco Rossi Vancsa Zalánt, az ifjú tehetséget is meghívta a válogatottba

888.hu, MTI

2022.05.13. 18:30

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette az Anglia, Olaszország és Németország elleni júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülődő keretét. Egy tehetséges tini, a mindössze 17 éves Vancsa Zalán is ott lesz a nehéz feladatra készülő magyar csapatban.

 

 

Nem számít meglepetésnek, hogy az ifjú csatárral is számol Marco Rossi. Annál is inkább, mert az MTK tehetséges játékosát már januárban kiszemelte magának a Manchester City. Vancsa Zalán természetesen a City tulajdonosainak érdekeltségébe tartozó, másodosztályú belga Lommelnél kezd. Rajta kívül 26 játékost hívott meg a kapitány a júniusi mérkőzésekre készülő keretébe.

„Vancsát leszámítva nincs meglepetés, rajta kívül csak olyanokat hívtam meg, akikre korábban is számítottam.”
– indokolta döntését az olasz szakember, és hozzátette:
„Nem kell ahhoz Josep Guardiolának vagy Jürgen Kloppnak lenni, hogy meglássa valaki a tehetséget. Klubjában több játéklehetőséget is kaphatott volna, talán a kiesés elleni küzdelem miatt jutott neki kevesebb. Azért hívtam meg, hogy adjak neki egy jelzést, üzenetet küldtem, mert a jövő a fiataloké. Tudniuk kell, hogy én és a stábon követjük őket. Kötelességem gondozni az ilyen fiatal tehetséget.”

 

Gulácsi Péternek és Dibusz Dénesnek is szeretne lehetőséget adni, ezért azt tervezi, hogy két-két meccsen fog védeni mindkettő.
A védelem kapcsán Szalai Attiláról ejtett szót, napi kapcsolatban van vele, ez alapján sokat javult az állapota, így abban bízik, hogy a Fenerbahce utolsó meccsein már pályára léphet.

A csatárok közül a bajnokság gólkirályáról, Ádám Martinról is beszélt:
„Ádám valószínűleg eligazol egy másik bajnokságba. Szerbia ellen csereként beállva jól dolgozott, de húsz perc alatt elfáradt, azaz neki állóképességben sokat kell még fejlődnie. A 31 gólnak viszont megvan az oka. Ugyan nincs kivételesen jó formában, de elkezdtünk vele egy közös munkát, amit folytatni akarunk.”
– mondta Rossi a Paks csatáráról.

„Labdarúgóként sosem voltam olasz válogatott, csak a harmadosztály U21-es válogatottságáig vittem, így meccsen még nem hallhattam az olasz himnuszt. Cesenában énekelni is fogom, mert olasz vagyok, de persze a magyart is. Valószínűleg meg fogok hatódni.”
– mondta a hazája elleni mérkőzésről Rossi.

 

A magyar nemzeti csapat június 4-én az angolokat fogadja zárt kapuk mögött, majd három nappal később az Európa-bajnok olaszok vendége lesz Cesenában. Június 11-én a németek következnek hazai környezetben nézők előtt, június 14-én pedig Anglia lesz az ellenfél Wolverhamptonban.

 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Honvéd).

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (MOL Fehérvár), Kecskés Ákos (Ny. Novgorod), Lang Ádám (O. Nicosia), Nagy Zsolt (Puskás Ak.), Willi Orbán (RB Leipzig), Spandler Csaba (Puskás Ak.), Szalai Attila (Fenerbahce)

Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Gazdag Dániel (Philadelphia), Kleinheisler László (Osijek), Nagy Ádám (Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár), Schäfer András (U. Berlin), Styles Callum (Barnsley), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (FTC)

Támadók: Ádám Martin (Paks), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sp. Kansas), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Basel), Vancsa Zalán (MTK)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére