Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország-Albánai vb-selejtező: Csak a győzelem ad mentőövet a csapatnak

888.hu, MTI

2021.10.09. 13:00

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőcsoportjában: ma este meg kell vernie Albániát. Nem lesz könnyű feladat, nem csak azért, mert a FIFA döntése értelmében üres lelátók előtt játszunk a Puskás Arénában, de az albánok a kinti 1-0-ás sikerükkel bebizonyították, hogy komoly erőfeszítésre képesek a pályán.

Vajon elmondható ugyanez rólunk is?

Az albánok aligha fognak remegő lábakkal pályára lépni, mert csak a 69. helyen állnak a FIFA-ranglistán, míg a mieink a 37-en. A vendégek jó része az olasz bajnokságban edződik, legjobbjaik hozzászoktak az éles meccsekhez. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese pillanatnyilag a negyedik a hatos csoportban, az éllovas Anglia, Albánia és Lengyelország mögött. A vendégek két ponttal állnak előttünk. A döntetlen sem igazán jó eredmény nekünk, mert akkor megmaradna a két csapat között a különbség, ami a hátralévő három fordulóban még ledolgozható lenne, azonban a jelenleg harmadik lengyelek szinte biztosan egyről három pontra növelik az előnyüket velünk szemben, hiszen a sereghajtó San Marinót látják vendégül. Amennyiben ez bekövetkezik, jószerivel megpecsételődik a sorsunk, mert kedden Londonban játszunk, míg a lengyelek már mindkét meccsüket lejátszották az angolokkal. Csak a győzelem ad némi reményt, ezzel ugyanis megelőznénk Albániát, másrészt egypontos maradna a lengyelekkel szembeni hátrány.

Agresszív, dinamikus játékot várok, védekezésben pedig nagyobb szervezettség kell, s úgy vélem, több egyéni megoldásra lesz szükség a hatékonyabb támadásépítéshez, de említhetném a hozzáállást is”

– nyilatkozta a hírügynökségnek Marco Rossi szövetségi kapitány, aki bizakodó, mert szerinte a válogatott jobb formában van, mint szeptemberben. A kapitány elmondta, hogy úgy kell játszani, hogy a játékosok tudják, mit akarnak elérni, mert „ez az utolsó lehetőség”, már egy esetleges döntetlennel is csak matematikai esély maradna a pótselejtezőre.

Albániának 12 olyan játékosa van, aki topbajnokságban futballozik, nekünk jelenleg négy. Ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. Nem vagyunk megszeppenve, győzelmi eséllyel lépünk pályára, nem lesz bennünk félelem”

– jelentette ki az 57 éves olasz szakvezető, aki szerint a sorsolás pillanatában az volt a papírforma, hogy az angolok végeznek az első, a lengyelek a második helyen, míg a magyarok a harmadik pozícióért az albánokkal lesznek versenyben.

Rossi kifejezetten bizakodóan tekintett a mérkőzés elé, mivel az MTI érdeklődésére elárulta, Szoboszlai Dominik jobb formában van, mint egy hónapja volt, ráadásul szerinte ez a nemzeti együttes több tagjáról szintén elmondható. A tréner azt nem árulta el, hogy kivel pótolja a sérült csapatkapitányt, a középcsatár Szalai Ádámot, de a Mainz légiósát ismételten pótolhatatlannak nevezte. Azt viszont elmondta, hogy Willi Orbán bevethető lesz annak ellenére, hogy négy napig nem edzett betegsége miatt.

Csak a győzelemmel tartjuk saját kezünkben a sorsunkat, emiatt nagyon fontos, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ez az egy útja van, hogy a továbbiakban is tudjunk a vb-részvételről beszélni”

– nyilatkozta Gulácsi Péter az RB Leipzig kapusa, aki Szalai Ádám távollétében a csapatkapitányi karszalagot viseli. „Küzdelmes, kiegyenlített meccsre számítok, amely könnyen egygólos találkozó lehet, ezért fontos lenne, hogy ne kapjunk gólt”.

Gulácsi is hátrányosnak tartja a zárt kapus mérkőzést, főleg azt figyelembe véve, hogy a magyar válogatott éppen a két közvetlen riválisával találkozott, illetve találkozik úgy hazai pályán, hogy nem lehetnek nézők. Márciusban a lengyelek elleni a pandémia miatt, most a nemzetközi szövetség büntetése nyomán lesznek üresek a lelátók a Puskás Arénában.

A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari vb-re, a második pótselejtezőt játszhat. A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is van esélye, ha a második helyet sem sikerül megszereznie, mivel tavaly ősszel megnyerte a kvartettjét a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban. Az NL-ből a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó három helyért.

Európai világbajnoki selejtezők, I csoport, 7. forduló:
Magyarország-Albánia, Puskás Aréna 20.45 (Tv: M4 Sport)
Andorra-Anglia 20.45
Lengyelország-San Marino 20.45

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére