Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Madridban is megvillan majd Szoboszlai Dominik?

888.hu

2022.09.14. 13:20

Tudathasadásos állapotba kerülnek a hazai Real Madrid szurkolók vagy egy vállrándítással elintézik, hogy a tizennégyszeres BEK/BL-győztes csapat a a három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipziggel játszik a labdarúgó Bajnokok Ligájában? A németek számára nem sok jót ígér, hogy néhány játékosuk nem szerepelhet a találkozón. Igaz, a spanyolok francia gólfelelőse, Karim Benzema sem lép pályára Madridban.

 

A lipcseiek mestere, Domenico Tedesca belebukott a Sahtar Donyeckkel szembeni kínos hazai 4:1-es vereségbe az első BL-főtáblás összecsapás után. A helyét elfoglaló Marco Rose azonban felrázta a csapatot, és 3:0-ra megverte a hétvégi bajnokin a Dortmundot, amelyen Szoboszlai Dominik egy-egy góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből. Persze a Real más tészta, ráadásul a királyi gárda vasárnap a Mallorca elleni 4:1-el melegített a mai mérkőzésre, és az se nagyon zavarhatja őket, hogy kisebb sérülése miatt nem játszik Karim Benzema. Persze Vinícius Júnior és Rodrygo sem akármilyen formában van.

„Nehéz meccs lesz, de jó csapatunk van. A Real Madrid hozzászokott a győzelmekhez, és így is játszik, az utolsó pillanatban képesek megfordítani az eredményt.”
– nyilatkozta Marco Rose, a németek mestere, aki alighanem mindhárom magyar válogatott futballistájára – Gulácsi Péter, Willi Orban és Szoboszlai – a kezdőcsapatban számít.

 

„A lipcseinek voltak problémái a szezon elején, de a Dortmund ellen már a szebb oldalukat mutatták meg. Minőségi játékosaik vannak, akik ügyesek és gyorsak. Nagyon jól kell játszanunk a győzelemhez. A Leipzignek nagyon veszélyes a támadósora, Nkunku zseniális játékos: nézzék csak meg, mit csinált az előző szezonban.”
– mondta Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője, aki a BL-ben 99-szer győzött csapataival, Sir Alex Ferguson után második szakvezetőként érheti el a százas határt. A Manchester United egykori skót trénere 102 győzelmet aratott.

A G csoportban a végső győzelemre is esélyesnek tartott Manchester City a Dortmundot látja vendégül. Külön pikantériát ad a találkozónak, hogy a City a Dortmundtól szerezte meg a nyáron ügyeletes gólfelelősét, a norvég Erling Haalandot.

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:

A csoport: Rangers-Napoli 21:00

E csoport: Milan–Dinamo Zagreb 18:45 (Sport2), Chelsea–Salzburg 21:00

F csoport: Sahtar Doneck–Celtic 18:45, Real Madrid–RB Leipzig 21:00 (M4 Sport)

G csoport: Manchester City–Dortmund 21:00 (Sport2), Köbenhavn–Sevilla 21:00

H csoport: Juventus–Benfica 21:00, Maccabi Haifa–Paris SG 21:00 (Sport1)

 

Benzema hiányában Vinicius Juniorra (fehér mezben) hárulhat a gólszerzés felelősségeMTI/EPA/COMPIC/Petteri Paalasmaa

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére