Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lőw Zsolt miatt itthon is érdemes a Chelsea-nek szurkolni

Jánosy Károly

2022.02.22. 17:00

Sovány vigasz számunkra, de a nagyok küzdelmében lesz magyar érdekeltségű mérkőzés is a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A címvédő Chelsea mesterének, Thomas Tuchelnek a munkáját másodedzőként segíti Lőw Zsolt, talán ez szimpátiát válthat ki az angolok hazai szurkolóiból. A másik ma esti találkozón: Villarreal–Juventus.

Ha nem is önbizalomtól dagadó kebellel, de az esélyesek nyugalmával léphet pályára a Stamford Bridge-en a londoni csapat. Nem csupán azért, mert a Lille kellemes ellenfélnek ígérkezik, de a múlt héten nyerték el a klubvilágbajnokság trófeáját, és a francia futballcsapat jelenlegi formájában aligha tud csodát tenni Londonban. Bár a vendégek abból talán némi erőt meríthetnek, hogy szombaton csak üggyel-bajjal nyert 1-0-ra a Chelsea a Crystal Palace ellen. A BL azonban már másik kávéház. A Lille eddig mindössze kétszer találkozott a Chelsea-vel, a 2019–20-as BL-csoportkörben, amelyeken a londoniak nyertek 2-1-re.

„Mindannyian tudjuk, milyen jók fizikálisan a francia csatárok, bátrak az egy-egy elleni párharcokban. Ez a meccs is olyan lesz, mint mindig: tiszteljük az ellenfelet, és a legjobbat próbáljuk kihozni magunkból” – nyilatkozta az UEFA honlapjának Thomas Tuchel, a Chelsea menedzsere.

„Kissé nehezen kezdtünk idén a BL-ben, de most óriási kihívás lesz a címvédő ellen harcolni” – mondta Jocelyn Gourvennec, a Lille edzője.

A másik mai találkozó a Villarreal–Juventus, a két csapatnak ez lesz az első egymás elleni tétmérkőzése. A spanyolok mellett szól, hogy december 21. óta nem kaptak ki otthon és döntetlent játszottak olyan két óriás ellen a bajnokságban, mint az Atlético és a Real Madrid. A Juve játéka mostanában döcögős, Massimiliano Allegrinek nélkülöznie kell két csatárát, Paulo Dybalát és Federico Chiesát, ráadásul több védője sem lesz hadra fogható.

Szerdán izgalmasabb meccs vár ránk, a Metropolitano stadionban néz szembe egymással az Atlético Madrid és a Manchester United. A hazai pálya ellenére inkább a Unitednek áll a zászló, az UEFA honlapja szerint az angoloknak 74 százalékos esélye van a győzelemre. S az sem a madridiak mellett szól, hogy Christiano Ronaldo éppen most ünnepelhette 400 milliomodik Instagram követőjét, lehet, hogy szárnyakat kap a jó hírtől.

A Benfica-Ajax találkozó talán kevésbé mozgatja meg a fantáziánkat, mint a másik három meccs, de azért az sem lesz unalmas.

BL-nyolcaddöntők:
Ma: Chelsea–Lille, Villarreal–Juventus.
Szerda: Atlético Madrid–Manchester United, Benfica–Ajax.

Mindegyik mérkőzés 21 órakor kezdődik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére