Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lesz miért szurkolni ezen a hétvégén is!

Pörge Béla

2018.05.19. 08:28

Az NB I. a célegyenesére fordul, közben Olaszországban és Spanyolországban is véget ér a bajnokság.
Magyarország

A Diósgyőr–Paks-találkozóról korábban már írtam, amikor a kiesésről elmélkedtem. A DVTK-nak nyernie kell, különben szinte biztosan kiesik a csapat. A Paks a dobogóért és a nemzetközi indulásért küzd, kérdés, mennyire akarják ezeket. Érdekes mérkőzés lesz, az biztos.

A Haladás az Újpest ellen biztosíthatja be a bennmaradást, az Újpest pedig nyilván inkább szerdára készül, a kupadöntőre. A Hali egyébként is meggyőző az új stadionjában, a Fradit és a Vidit is verték, az Újpesttől legfeljebb egy pontot várok.

Hajdúsági rangadót rendeznek Balmazújvárosban. A jó formában lévő Debrecennek nem lesz könnyű dolga, de ha végül nem hagynak pontot Balmazban, jó esélyük lesz a dobogóra, a Balmazújvárosnak pedig a kiesésre. Fontos meccs ez is.

A Felcsút a Mezőkövesdet fogadja, a felcsútiaknak a kupadöntő fontosabb lesz, a bajnokságban számukra már nincs tét. A Kövesd bebiztosíthatja a jövő évi NB I-es tagságát, de idegenben ez nem lesz könnyű feladat, sok függ a többi eredménytől is.

A Videoton Újpestre látogat, de szerencséjükre a Vasashoz. Az angyalföldiek az előző körben nagy bravúrt mutattak be, ha most is sikerül pontot, pontokat szerezniük, közel kerülhet a bennmaradás. A Vidi nem hibázhat, így egy brusztolós, kiszenvedett vendégsiker a papírforma.

A forduló rangadója az esti Honvéd-Fradi. A bajnoki cím sorsa most is Kispesten dőlhet el, ha a Fehérvár nyer, majd este a Kispest is, akkor már csak a csoda segíthetne az FTC-n. Előny a zöldeknek, hogy a Videoton eredményének tudatában léphetnek pályára, persze ez egyben teher is lehet, ha még erősebb lesz a győzelmi kényszer.

Az NB II. és az NB III. elemzését a Pörge szurkol Facebook-oldalon olvashatjátok!
Olaszország

Két tét nélküli meccset lejátszanak szombaton illetve vasárnap délután, majd vasárnap este jöhet a finis. Nagy derbi lesz a Lazio-Inter, amennyiben az Inter nyerni tud, megelőzi a római csapatot és negyedik lesz, ami BL-csoportkört jelentene. Minden más eredmény esetén a Lazio a harmadik.

A kiesés igazán izgalmas, még öt csapat búcsúzhat a Serie A küzdelmeitől. A Chievo csapatának a legkönnyebb a dolga, nekik egy iksz is elég a már kiesett Benevento ellen, de várhatóan behúzzák a találkozót. Az Udinese a Bologna ellen meccsel, a vendégek az előző fordulóban biztosították be a jövő évi tagságukat, így várhatóan az Udinese kivívja ellenük a bennmaradást. A Cagliari az Atalantát, a Spal a Sampdoriát fogadja, míg a Crotone Nápolyba utazik. A Cagliarinak 36, a másik kettőnek 35 pontja van, várhatóan ezen a három meccsen dől majd el a kiesés. Nehéz megjósolni, de szerintem a Crotone esik ki, a Nápoly hazai közönség előtt nem fog betlizni.

Spanyolország

Komolyabb elemzésbe nincs értelme belemenni, ugyanis minden eldőlt az utolsó fordulóra, sem a kiesésben, sem a nemzetközi kupás helyek leosztásában nem lesz már változás. Így tulajdonképpen rendeznek majd tíz barátságos meccset, sok izgalom ebben nem lesz, de sok gól simán lehet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére