Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leekens: a válogatottat együtt vissza tudjuk vinni a helyes útra

Bokor Gábor

2017.12.24. 19:50

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Digi Sport-nak adott exkluzív interjút.

A szövetségi kapitány egyúttal be is jelentette, hogy a válogatott márciusban és júniusban is két-két barátságos mérkőzést játszik majd. A belga edző a Digi Sport televízió Sport 24 Extra műsorában emlékeztetett rá, hogy az európai szövetség január 24-én készíti el a Nemzetek Ligája csoportbeosztását.

A magyar csapat a C osztályban szerepel, a sorozat szeptemberben rajtol, addig, márciusban és júniusban is két-két mérkőzést játszunk. Remélem, sikerül egy 25-30 fős magot összeszedni, amelynek tagjai versenyhelyzetet teremtenek egymás számára"

– mondta az október végén kinevezett edző, aki úgy vélekedett, túl sok a hullámvölgy a válogatott játékában, de ezen két hónap alatt még kollégája és barátja, José Mourinho sem tudna változtatni.

A szakvezető szerint az egyetlen dolog, ami segíthet, az az önbizalom, "a játékosoknak hinniük kell magukban". A válogatott belga kapitánya szerint a 2017-es év nagyon nehéz volt a magyar labdarúgásban, mert a klubcsapatok korán kiestek az Európa Liga és a Bajnokok Ligája selejtezőjében, valamint a nemzeti csapat is többször kudarcot vallott.

A magyar zenészekhez hasonlóan naponta öt-hat órát kellene dolgozniuk a magyar labdarúgóknak is, akkor elérhetnék azt a szintet, amire vágynak. Nem egy vagy tizenegy jó zenész lennénk, hanem egy zenekar"

– fogalmazott Georges Leekens, majd hozzátette, hogy attól még nem mi volnánk a legjobb zenészek, de nagyon szép zenét játszanánk. Ezzel a muzsikával pedig elégedett lenne minden szurkoló.

A drukkerekkel kapcsolatban az edző elmondta, hogy nem rosszak, csak túlzottan szenvedélyesek, megőrülnek a labdarúgásért és most csalódottak. A szövetségi kapitány elárulta, hogy az ideje nagyobb részét Magyarországon tölti, a közelmúltban sok hazai edzővel beszélt, de a külföldön játszó labdarúgók közül még nem látott túl sokat élőben.

Nagyon meglepett, mennyire agresszívan játsszák a játékot, és hogy mennyire előtérbe helyezik az eredményességet. A játékvezetőkkel is túlságosan sokat foglalkoznak, ez felesleges energiapazarlás"

– mondta a hazai bajnokságról és a labdarúgás színvonaláról a kapitány, aki emlékeztetett rá, hogy a belga válogatott kapitányaként olyan játékosokkal is dolgozhatott, akiknek egy visszalépés után sikerült igazán nagyot ugraniuk a pályafutásuk során. Példaként Romelu Lukakut említette, aki a Chelsea-ben még nem volt elég jó, de a West Bromwich Albion és az Everton után most a Manchester Unitedet erősíti.

Leekens azokra a játékosokra nem tart igényt, akik nem szeretnének válogatottak lenni, mert úgy érzik, nem tudnak áldozatot hozni a nemzeti csapatért.

Úgy gondolom, a válogatottat együtt vissza tudjuk vinni a helyes útra, különben nem lennék itt. Tudom, hogy nagyon sok munka vár ránk, de biztos vagyok benne, hogy ez lehetséges. Eddig nagyon elégedett vagyok, és várom már a következő hónapokat"

– mondta a szövetségi kapitány.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére