Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Könnyen jutott tovább Dánia és Franciaország, Peru gyõzelemmel zárta a vébét

Pörge Béla

2018.06.26. 17:53

Hozta a várható élvezhetetlen meccset a csoport két favoritja, míg Peru meglepõen simán verte Ausztráliát.

Kedden délután a C csoport küzdelmei értek véget, a két európai csapat továbbjutása volt a papírforma.

DÁNIA–FRANCIAORSZÁG

Ahogyan az várható volt, nem estek egymásnak a csapatok. Az első percekben Dánia volt aktívabb, később a franciák is veszélyeztettek Giroud révén.

A labda sokkal többet volt a francia válogatottnál, de a dánok a kapura valamivel veszélyesebbek voltak, különösen Eriksen a 31. percben. A félidő hajrájában talán több lehetősége volt a franciáknak, de igazán nagy gólhelyzet egyik oldalon sem volt, 0–0-s állás mentek a csapatok a szünetre.

A második félidő sem hozott sok izgalmat, érezhető volt, hogy mindkét csapatnak tökéletesen megfelel a döntetlen.

Az utolsó percekben konkrétan nem akartak már focizni a játékosok, maradt is 0–0, így ezzel a szalonremivel Franciaország csoportelső, Dánia pedig második. A franciák a D csoport második helyezettjével játszanak majd, míg a dánok minden bizonnyal a D-t megnyerő horvátokkal.
AUSZTRÁLIA–PERU

Ausztráliának mindenképpen nyernie kellett a továbbjutáshoz, ennek szellemében az ausztrálok kezdtek jobban, azonban egy szép ívelést követően Carrillo gyönyörű gólt szerzett, kapásból lőtt a 14-15 méterről a hosszú sarokba, vezetést szerzett Peru. Ezzel Ausztrália számára már szinte elérhetetlen távolságba került a továbbjutás.

A 26. percben Rogic remek cselsorozat után lőtt, a kapus védte, majd a szögletet is lehúzta, így ebből sem szerzett gól Ausztrália. Később Leckie szerezhetett volna gólt, ez nem jött össze neki, ráadásul lesen is volt, mint utólag kiderült. A 34. percben már nem volt les, de Leckie ezúttal sem tudott a kapuba találni.

A 40. percben egy szabadrúgás után Sainsbury fejelhetett, de bőven mellé szállt a labda. Az ausztrálok veszélyesebbek és aktívabbak voltak, mégis hátrányban mentek a szünetre.

A második játékrész rémálomszerűen kezdődött Ausztrália számára. Egy szélen vezetett akciót követően Guerrero lőtt a kapuba a 16-oson belülről, a labdája még meg is pattant. A 2–0, és a másik meccsen alakuló szalonremi azt jelentette, hogy Ausztrália lényegében kiesett, hiába volt még hátra 40 perc.

Ausztrália nem adta fel, többször is veszélyeztették az aussie-k a perui kaput, de gól sehogy sem akart összejönni nekik, sőt, a 81. percben Peru lőtt kapufát. Végül maradt a 2–0, így Peru lett a harmadik, míg Ausztrália csoportutolsóként esett ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére