Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kõkemény ellenfelekre számíthat a Vidi az El-ben

Nagy Gábor

2018.08.29. 11:19

Bár a tegnapi meccsen nem sikerült kiharcolnia a BL-fõtáblát a Vidinek, az már korábban eldõlt, hogy az Európa-liga révén biztosan lesz õsszel magyar klubcsapat a nemzetközi kupaporondon.

2012-ben, amikor a székesfehérvári gárda legutóbb játszhatott a nemzetközi kupában, a Genk, a Basel és a Sporting Lisszabon volt az ellenfél. A Vidi akkor sem vallott szégyent, végig megvolt az esélye a továbbjutásra.

Az idei kiírásban nagyobb falatok várhatnak a magyar bajnokra. Ha a nagy csapatokat nézzük, akkor akár a Chelsea-vel, a Milannal, az Arsenallal, a Marseille-jel vagy akár a Dinamo Kijevvel is játszhat a Mol Vidi. A kalapok még ugyan nem álltak össze (hiszen ma is lesz BL-selejtező, holnap pedig El-playoff), ugyanakkor szinte biztosra vehető, hogy egy-két sztárcsapattal biztosan összekerül a fehérvári együttes.

A sorsolás

Az Európa-liga csoportkörének sorsolását augusztus 31-én, pénteken 13 órakor tartják Monacóban, melyből akár ezek a csoportok is kisülhetnek.

Kalapok

Az Európa-liga főtáblája 48 csapatból áll, ám ellenfélként nem kaphatjuk a többi 47 csapat bármelyikét, mivel az UEFA a résztvevőket kalapokra (angolul: Pot) osztja. Mivel minden csoport 4 csapatból áll, 4 kalap van – írja a klub holnapja. Azt, hogy melyik együttes melyik kalapba kerül, a sokszor emlegetett UEFA-koefficiens határozza meg, a legmagasabbal rendelkező 12 gárda értelemszerűen az 1. kalapba kerül, a 13-24. legmagasabbal rendelkezők a 2. kalapba, és így tovább. A MOL Vidi FC 4,25-ös együtthatójával biztosan a 4. kalapba kap besorolást.

Megkötések

Az Európa-ligában csak egy magyar csapat szerepel, de más nemzetekből kettő vagy három együttes is bejuthat. Az UEFA kikötése szerint az azonos nemzetiségű együttesek a csoportkörben semmiképp nem kerülhetnek össze.

Ez azonban csak a megkötések egyik fele: a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség ugyanis arra is tekintettel van, hogy az azonos nemzetiségű csapatok "párban" legyenek. Kettő bejutása esetén az egyik a vörös, a másik a kék színt kapja a sorsolásra, ezzel biztosítva, hogy ne kelljen azonos időpontban pályára lépniük. A vörös színt kapók az A-F csoportokba, a kékek az G-L csoportokba kerülhetnek, az egy csoportegyüttesekbe kerülő gárdák mindig ugyanazzal a kezdési időponttal játszanak.

Az ukrán és az orosz csapatok politikai okokból nem játszhatnak egymással, így külön négyesbe kerülnek.

Ellenfelek

Bár a szerdai BL-selejtezők és a csütörtöki El-selejtezők miatt néhány helyen az ellenfelek listája még nem végleges, az biztos, hogy a MOL Vidi FC a 4. kalapból várja a sorsolást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére