Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kezdõdik a világ legizgalmasabb bajnoksága!

Pörge Béla

2018.07.21. 11:48

Miközben három magyar csapat még Európában vitézkedik, a világbajnokság pedig alig ért véget, az NB I. már el is rajtol.

Már-már érthetetlenül korán, július közepén elkezdődik a magyar bajnokság 2018/2019-es kiírása.

Tavalyhoz képest a legviccesebb változás a Videoton új neve, őket már MOL Vidinek hívják. Három csapat pedig új mezt kapott, a Felcsút, a Haladás és a Diósgyőr a magyar 2rule márkájú mezben játszik majd.

A játékosmozgásokra részletesen nem térek ki, a legérdekesebb igazolás Davide Lanzafame távozása volt Kispestről, a nagy rivális Fradihoz ment az olasz csatár. Az FTC egyébként több külföldi játékost is igazolt, talán náluk volt a legnagyobb mozgás. A Honvéd Lanzafame mellett Eppel Mártont is elvesztette. A MOL Vidi főleg a Vasastól igazolt, jelentős változás a legtöbb csapatnál nem volt. Érdekesség, hogy az újonc Kisvárda telepakolta a keretét légiósokkal.

A tavalyi kiíráshoz képest a Kisvárda és az MTK jelenti a változást, ők jutottak fel a Balmazújváros és a Vasas helyére. Így továbbra is négy fővárosi csapat lesz a tizenkettőből, és idén is lesz egy abszolút újonc.

A bajnokság ebben a szezonban is 33 fordulóból áll majd, háromszor játszik egymással mindenki. Az őszi szezon december 15-éig tart majd, a tavasz pedig már február másodikán kezdődik hivatalosan. Ehhez persze az időjárásnak is lesz egy-két szava. Az utolsó fordulóra már május közepén sor kerül majd.

A mérkőzések ezúttal is mindig szombaton lesznek, kivéve az első néhány fordulót, amikor az Európa-ligában érdekelt csapat meccseit vasárnap rendezik. A nyitó forduló persze ettől is eltér, a már kiesett Fradi is vasárnap kezd, a még állva maradt Honvéd viszont szombaton.

Jellemző az erőviszonyokra, hogy a Szerencsejáték Zrt-nél az FTC bajnoki címére 2,15, a Vidi címvédésére 2,25 az odds. Ezt az Újpest követi tízszeres szorzóval, a Debrecenre 15-ös az odds, a Felcsútra (!) 20-szoros, a többiekre ennél is nagyobb. Persze a Ferencváros idén zsinórban hetedjére mutatta meg, hogy hiába tömik ki bármennyi pénzzel, akkor is képtelenek a nemzetközi kupákban bármit is elérni, eközben a Honvéd és az Újpest remek játékkal jutottak tovább, a Vidi pedig tovább szenvedett valahogy egy luxemburgi csapat ellen.

Az első fordulóban hatból négy meccset szombaton rendeznek, az abszolút nyitás a Felcsút–Debrecen meccs lesz 17 órakor, után este negyed 9-től jön a Honvéd–Haladás, a MOL Vidi–Kisvárda és a Mezőkövesd–Paks.

Vasárnap fél hattól az El-ből már kiesett FTC fogadja a Diósgyőrt, este fél 8-tól pedig a Sevilla elleni El-meccsre készülő Újpest lép pályára az MTK ellen.

Székesfehérváron és Pakson még épül a stadion, Kispesten hamarosan kezdődik az építkezés. Idén egy darabig a Vidi játszik otthon is idegenben (Felcsúton), illetve pár forduló után a Honvéd kényszerül majd albérletbe (az MTK-pályára), a maradék 10 csapat otthon játszhat. Az Újpest pályáján kívül az összes stadion az elmúlt pár évben épült, kivétel még a paksi stadion, ami nem készült el, de az építkezés alatt is ott játszhat a Paks.

Az NB II. egy héttel később, július 29-én, vasárnap rajtol, míg az NB III. még egy héttel később, augusztus 4-én, szombaton kezdődik. A másodosztályban ezúttal is 20 csapat küzd majd meg egymással, kettő jut fel, három esik ki. A harmadosztályban 48 csapat található három csoportban, a csoportok bajnokai jutnak fel, míg összesen tíz együttes esik ki.

Végül pedig szavazzatok! Ki lesz a bajnok?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére