Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karnyújtásnyira a csoportkörtől a Fradi

Pörge Béla

2019.08.13. 16:00

Közel a magyar bajnok ahhoz, hogy ősszel is nemzetközi kupameccseket játsszon, ám kedd este pokolian nehéz dolga lesz az FTC-nek kivívni a továbbjutást.

Mint ismert, múlt héten a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében a Fradi 1–1-es döntetlent ért el Zágrábban a Dinamo ellen. Az eredmény azt jelenti, hogy egy 0–0 is elég lehet hazai környezetben a magyar bajnoknak, ám erre játszani rendkívül kockázatos lenne, szinte biztos, hogy gólt, gólokat kell lőnie a Fradinak a továbbjutáshoz.

Fotó: MTI

Az első meccsen már látszott, hogy a Dinamo nemcsak papíron erősebb az FTC-nél, a horvát bajnok dominált. A Zágráb legjobbja kétségkívül a fiatal spanyol, Dani Olmo, ő lőtte a Dinamo gólját az odavágón, és valószínűleg ma is ő fogja a legtöbb gondot okozni a ferencvárosiak védelmének.

Kiderült egy hete az is, hogy a Dinamo nem egy legyőzhetetlen csapat, simán van ellene keresnivalója a Fradinak. Ugyanakkor az is látszott, hogy a helyzetek kihasználásán múlt, hogy nem nyert több góllal a horvát bajnok. Egyik csapatnak sem a védekezés az erőssége, de a támadójátékban és a labdabirtoklásban a zágrábiak sokkal jobban muzsikáltak. A helyzeteket viszont be kell rúgni: nagy közhely, de igaz, erre rá is fázott a Dinamo.

Az tehát biztos, hogy a pályán kisebb a különbség a két klub között, mint papíron. A két keret értékéről már egy hete említést tettem, viszont a visszavágó előtt is érdemes rögzíteni az oddsokat: a fogadóirodáknál sokkal esélyesebb a Dinamo. A vendégek győzelmére kétszeres szorzót adnak, míg a Fradi sikerére 3,6-ot. A párharc végső kimenetelét illetően kisebb a különbség, a horvátok továbbjutására 1,55 és 1,65 között mozognak az oddsok, a Ferencvároséra 2,25 körül.

Ezt várja Kubatov Gábor a keddi BL-meccstől.

A Fradi számára negatívum lehet, hogy Davide Lanzafame egy nappal a meccs előtt igazolt vissza Kispestre, ráadásul kisebb botrányt is kavart az ügy. Az viszont pozitívum lehet, hogy ismét telt ház előtt léphetnek pályára a játékosok, a közönség buzdítására minden bizonnyal nem lehet majd panasz.

A párharc győztese a BL-csoportkörért játszhat a Rosenborg ellen (vagy a Maribor ellen, de az kisebb csoda lenne, mert a norvég bajnok idegenben nyert 3–1-re az első meccsen), míg a vesztes az Európa-ligában folytatja a Maccabi Tel Aviv–Suduva párharc győztesével, ahol az első körben a Suduva idegenben nyert 2–1-re. Az El-ben szintén a csoportkörért megy majd a következő kör.

A keddi mérkőzés 20:00-kor kezdődik a Groupama Arénában. A találkozót élőben közvetíti az M4.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére